NHL:n kirkkainta supertähteä rusikoitiin – sitten ketjukaveri pimahti

Toronton Max Domi suojelee joukkueensa supertähti Auston Matthewsia välillä liiankin herkästi.

Matthews oli mukana New Jerseyä vastaan tilanteessa, jossa Devilsin Simon Nemec yritti antaa Matthewsille kyytiä laidan tuntumassa poikittaisella mailalla. Matthews huitaisi takaisin. Tilanteessa ei vaikuttanut olevan sen enempää draamaa, mutta supertähden ketjukaveri Max Domi näki tilanteen toisin. 

Domi hyökkäsi välittömästi Nemecin kimppuun ja alkoi takoa tätä paljain nyrkein kupoliin. Nemec oli tappelussa täysin vastaantulija. Tilanteesta jaettiin Domille yhteensä 17 minuuttia jäähyminuutteja, kun tappelemisesta napsahti viisi, tappelun aloittamisesta kaksi ja lisäksi vielä kymmenen minuutin käytösrangaistus. Nemec selvisi viiden minuutin jäähyllä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

29-vuotias Domi on pelannut NHL:ssä vuodesta 2015. Hän on tapellut NHL:ssä useita kertoja, mutta tällä kaudella Domi on laittanut jäähytilastonsa täysin uuteen uskoon. Hän on kerännyt jäähyminuutteja jo 116, kun aikaisempi ennätys oli 80 minuuttia. Hänen isänsä Tie Domi tunnettiin NHL-kaukalon yhtenä kovanyrkkisimmistä pelaajista. Hän oli katsomassa poikansa peliä, ja kamerat löysivätkin isä-Domin katsomosta heti tappelun jälkeen.

Auston Matthewsin suojelemisen ymmärtää, sillä hän on ollut tällä kaudella ilmiömäinen, ja Toronto tarvitsee hänen apuaan erityisesti pudotuspeleissä, kun ne kohta alkavat. Matthews on kihauttanut tällä kaudella jo 68 maalia, mikä on paras suoritus NHL:ssä yli 15 vuoteen. Matthewsilla on mahdollisuus nousta 70 maaliin, kun Torontolla on vielä kolme ottelua jäljellä. Edellisen kerran kyseisen tempun on tehnyt Teemu Selänne ja Alexander Mogilny kaudella 1992-1993, kun kaksikko nakutti 76 maalia.

New Jerseyä vastaan Matthews ampui kaksi maalia, mutta Toronto hävisi ottelun lukemin 5–6.

Korjaus klo 10.22: Mario Lemieux teki kaudella 1995-1999 yhteensä 69 maalia eikä 70, kuten jutussa alun perin väitettiin.

Lue myös:

    Uusimmat