Norjalaisfarssi! Koko hiihtokisan tulokset roskakoriin, syynä todella nolo toilailu

Maastohiihdon Norjan mestaruuskilpailuissa koettiin lauantaina noloja hetkiä, kun naisten 20 kilometrin yhdistelmäkilpailun tulokset jouduttiin perumaan maaliintulon jälkeen.

Suuri osa kilpailun hiihtäjistä lähti hiihtämään suksienvaihdon jälkeen väärään suuntaan, sillä ratamerkit olivat väärässä kohdassa rataa. Kilpailun jälkeen järjestäjät eivät nähneet muuta vaihtoehtoa kuin mitätöidä tulokset.

– Ratavahti ei saanut poistettua ratamerkkejä tarpeeksi nopeasti. Heidi Weng ja muutamat muut menivät oikealle reitille, mutta monet muut menivät 250–300 metriä liian pitkälle... Tämä kilpailu ei ole Norjan mestaruuskisojen arvoinen, kilpailupäällikkö Broks Pettersen sanoi.

– En voi muuta kuin pyytää anteeksi koko kisaorganisaation puolesta.

Oikealle reitille pienen pohdinnan jälkeen löytänyt Weng hiihti maaliin ensimmäisenä ja piti hylkäämistä oikeana päätöksenä. Suksienvaihdossa kilpailua johtanut Astrid Öyre Slind oli yksi väärään suuntaan lähteneistä hiihtäjistä.

– Kilpailusta tulee parodiaa, jos rataa ei merkitä oikein. Yhtäkkiä huomasin vain, että Heidi on edessäni, Slind sanoi NRK:lle.

Norjan hiihtoliiton maastohiihtokomitean johtaja Torbjörn Skogstad oli tapahtumasta myöskin pahoillaan.

– Tämä on todella surullista. Tämä oli suuri virhe, mutta samalla pieni virhe, jolla oli suurempia seurauksia.

Miesten yhdistelmäkilpailussa ei vastaavaa hämminkiä nähty. Johannes Hösflot Kläbo kiri kilpailun voittajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat