Nuoret puukottivat alaikäistä päiväkodin lähellä Vantaalla 20 euron tähden – poliisi tutkii tapon yrityksenä

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii Vantaan Myyrmäessä viime viikonloppuna tapahtunutta väkivaltarikos tapon yrityksenä ja törkeänä ryöstönä.

Väkivallanteko tapahtui viime lauantai-iltana 10. elokuuta päiväkodin läheisyydessä Raappavuorentien ja Virtatien risteyksessä Vantaan Myyrmäessä.

Teon uhri oli alaikäinen nuori poika. Hän sai hengenvaaralliset vammat.

Tekijöiksi poliisi epäili kolmea nuorta naamioitunutta miestä. 

– Uhri yritti paeta paikalta, jolloin hän kaatui ja häntä lyötiin maassa ollessaan teräaseella. Lopuksi uhri pääsi pakenemaan tilanteesta, rikoskomisario Sampsa Aukio kertoi tiedotteessa.

Tekijät poistuivat paikalta sähköpotkulaudalla.

"Rikoshyöty ja teko eivät missään suhteessa toisiinsa"

Epäiltyjen kolmen alaikäisen nuoren henkilöllisyys on nyt poliisin tiedossa. Aukio kertoo tänään lähettämässään tiedotteessa poliisin saaneen paljon arvokkaita vihjeitä kansalaisilta.

Pääepäilty on Aukion mukaan 16-vuotias ja kaksi muuta epäiltyä 14-vuotiaita.

Aukion mukaan pääepäilty pidätetään ja häntä tullaan esittämään vangittavaksi. Sosiaaliviranomainen puolestaan käyttää "omia toimivaltuuksiaan" 14-vuotiaita nuoria kohtaan. 

– Myös tapauksen asianomistaja, eli uhri, on alaikäinen, 15-vuotias. Hän sai tilanteessa teräaseella aiheutetut hengenvaaralliset vammat. Yksin liikkunut nuori asianomistaja oli valikoitunut uhriksi sattumanvaraisesti. Ryöstösaaliiksi epäillyt tekijät saivat 20 euroa, Aukio kertoo.

Aukion mukaan vakava väkivaltarikos ja siitä saatu rikoshyöty eivät ole missään suhteessa toisiinsa. 

– Tapossa rangaistusasteikko on vähintään 8 vuotta vankeutta ja törkeässä ryöstössä rangaistusasteikko on kahdesta vuodesta kymmeneen vuoteen vankeutta. On aivan älytöntä puukottaa ihmistä 20 euron ryöstösaaliin vuoksi, Aukio sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat