Nyrkkeilyn raskaansarjan huippu-uusintaottelu uhattuna – mestari-iskijän leiristä jykevä ehto

Nyrkkeilyn huippu-uusintaottelu Anthony Joshuan ja Daniel Duboisin välillä ei välttämättä toteudukaan, kertoo Sky Sports.

Dubois tyrmäsi syyskuussa Joshuan raskaansarjan IBF-liiton titteliottelussa. Tappion jälkeen kaksikon välisellä uusintaottelulla on spekuloitu brittimediassa.

– Me tekisimme sen silmänräpäyksessä. Hän saa sen, jos hän haluaa. Hän (Dubois) on mestari, joten kaikki tehdään hänen ehdoillaan. Daniel puolustaa mestaruuttaan helmikuussa. Jos se ei ole Joshua, niin se on jotain sellaista vastaan, joka on listattu kärkiviisikkoon, Duboisin promoottori Frank Warren sanoo Sky Sportsille.

Britti-iskijöiden välinen uusintaottelu on kuitenkin uhattuna. Joshuaa edustava promoottori Eddie Hearn ei ole täysin varma, onko hänen suojattinsa valmis nousemaan kehään vielä helmikuussa.

Hearnin mukaan Joshua on kärsinyt edellisen ottelunsa jälkeen pikkuvaivoista, jotka saattavat estää nyrkkeilemisen vielä muutaman seuraavan viikon ajan.

– Tällä hetkellä meidän huolenaiheemme on ajoitus. Jos aiomme otella häntä (Duboisia) vastaan helmikuussa, meidän pitää aloittaa leiri noin kolmen viikon päästä. Se tulee nopeasti, Hearn perustelee.

– Meille ideaali ajankohta olisi toukokuun tienoilla. Helmikuu tulee aika nopeasti. Tarvitsisimme siihen luultavasti hieman enemmän aikaa. Meidän on päätettävä, olemmeko me valmiita, Hearn jatkaa.

Joshua on ilmaissut kuitenkin halukkuutensa uusintaotteluun.

– Hän on sanonut minulle, että hän haluaa revanssin. Kyse on kuitenkin siitä, onko hän valmis helmikuussa. Se on asia, mikä meidän on ratkaistava. Emme poissulje sitä, mutta tämä tulee nopealla aikataululla eteen, Hearn jatkaa.

Warrenin mukaan Dubois haluaa otella seuraavan kerran nimenomaan helmikuussa, jotta hän voisi myöhemmin haastaa Tyson Furyn tai Oleksandr Usykin kiistattoman maailmanmestarin tittelistä. Fury ja Usyk kohtaavat omassa WBC-, WBO- ja WBA-liittojen MM-uusintaottelussaan 21. joulukuuta.

Varsinkin Usyk olisi Duboisille mieluisa vastus, sillä hän taipui ukrainalaiselle tyrmäyksellä vuoden 2023 elokuussa.

– Se olisi hieno uusintaottelu. Hän (Dubois) haluaa sen, Warren sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat