Nyrkkeilyn supertähdeltä kova ratkaisu – naisia koskeva päätös oli liikaa

Höyhensarjan kiistaton maailmanmestari Amanda Serrano luopuu WBC-liiton mestaruusvyöstään. Puertoricolaisottelija ei sulata liiton päätöstä estää naisia käymästä 12-eräisiä otteluita miesten tapaan. 

Naisten ottelut kestävät yleisesti enimmillään kymmenen erää, kun miesten kamppailuissa maksimi on 12 erää. Lokakuussa tehtiin kuitenkin historiaa, kun Serrano puolusti MM-vöitään Danila Ramosia vastaan ensimmäisessä 12-eräisessä naisten titteliottelussa. Kaikki liitot WBC:tä lukuunottamatta hyväksyivät ottelun titteliotteluksi.

Tiistaina Serrano ilmoitti toimistaan WBC:tä vastaan.

– WBC kieltytyi kehittämästä lajia tasa-arvon suuntaan, joten luovun heidän mestaruusvyöstään, Serrano kirjoitti Instagramissa.

– Jos minulle ja muille ottelijoille ei haluta antaa mahdollisuutta otella samaan tapaan kuin miehet, siinä tapaukessa en ottele tuon liiton alaisissa otteuissa.

Viestipalvelu X:ssä hän kertoi halunneensa jo pitkään otella 12-eräisiä otteluita ja aikovansa otella niitä jatkossakin.

WBC:n puheenjohtaja Mauricio Sulaiman oli aiemmin ilmoittanut, ettei liitto hyväksyisi naisten 12-eräisiä otteluita.

– Tenniksessä naiset pelaavat kolme erää, koripallossa kori on matalammalla ja pallo pienempi, eivätkä ne ole kontaktilajeja. Me puolustamme ottelijoiden turvallisuutta ja hyvinvointia.

Lue myös:

    Uusimmat