Nyt kävi Novak Djokovicille erikoisesti – moista ei ole nähty 18 vuoteen

Serbialaistähti Novak Djokovicin Yhdysvaltain avoin tennisturnaus päättyi perjantaina kolmannen kierroksen tappioon.

Maailmanlistan kakkonen kohtasi kohtalokkaassa ottelussa Australian Alexei Popyrinin, joka otti voiton lukemin 6–4, 6–4, 2–6, 6–4. Popyrin on maailmanlistalla 28. sijalla.

Djokovic, 37, on voittanut New Yorkin turnauksen neljästi. Hän tavoitteli tällä kertaa ennätyksellistä 25:ttä grand slam -mestaruuttaan, mutta Popyrin astui serbialaisen haaveiden tielle.

Djokovic ei ole pudonnut Yhdysvaltain avoimista näin aikaisessa vaiheessa 18 vuoteen.

Perjantainen tappio herättää kysymyksiä Djokovicin jatkosta. Jos hän jatkaisi pelaamista ensi vuonna ja onnistuisi nappaamaan Australian avointen mestaruuden, tulisi hänestä tuolloin modernin aikakauden vanhin miespelaaja, joka on voittanut grand slamin.

Grand slamit eivät sujuneet

Kulunut kausi ei ole ollut grand slamien osalta suotuisa Djokovicille. Lohtua tuonee kuitenkin miehen Pariisissa elokuussa voittama olympiakulta, jonka myötä hänestä tuli vasta kuudes pelaaja, joka on voittanut kaikki neljä grand slamia sekä olympiamestaruuden.

Alkuvuodesta Australian avointen kruunu siirtyi Djokovicilta Italian Jannik Sinnerille. Serbialaisen Australiassa välierissä kukistanut Sinner siirtyi myös maailmanlistan kärkeen.

Ranskan avoimissa mestaruuttaan puolustanut Djokovic joutui keskeyttämään turnauksen puolivälieräottelunsa alla leikkausta kaivanneen polvivaivan vuoksi. Ranskassa mestariksi julistettiin Espanjan Carlos Alcaraz, joka puolusti tämän jälkeen vielä onnistuneesti Wimbledonin mestaruuttaan kukistamalla Djokovicin loppuottelussa.

Myös torstaina yllätysputoamisia

Serbialaisen tuoreimman tappion myötä tämä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2002, kun yksikään kauden grand slam -mestaruuksista ei mennyt niin sanotulle "Big Threelle", johon lukeutuvat Djokovicin lisäksi jo eläköitynyt Roger Federer sekä Rafael Nadal, joka jätti Yhdysvaltain avoimet tänä vuonna väliin.

Yhdysvaltain avoimissa nähtiin myös torstaina yllätysputoamisia. Maailmanlistan kolmonen, Carlos Alcaraz, putosi toisen kierroksen häviön myötä, ja Japanin Naomi Osakan turnaus päättyi niin ikään toiselle kierrokselle.

Heliövaara ja Danilina voittoon

Suomen Harri Heliövaara ja Kazakstanin Anna Danilina ovat puolestaan voittaneet sekanelinpelin avausottelunsa US Openissa.

Heliövaara ja Danilina kaatoivat Kanadan Gabriela Dabrowskin ja Britannian Joe Salisburyn erin 4–6, 7–6 (7–5), 10–8.

Heliövaara ja Danilina aloittivat urakkansa New Yorkissa puolustavina mestareina, sillä he ottivat viime vuonna Yhdysvaltain avointen sekanelinpelin mestaruuden.

Lue myös:

    Uusimmat