Nyt on villiä: F1-kohukuski haluttiin kaapata välittömästi toiseen talliin – hurja kuvio kaatui loppumetreillä

F1:ssä ranskalaiskuljettaja Esteban Ocon on ollut viime kuukausien aikana vähemmän mairittelevien otsikoiden keskellä. Nyt Oconista julkaistiin hurja väite.

Oconin nykytalli Alpine julkaisi aiemmin kesällä tiedotteen, jonka mukaan ranskalaiskuljettaja ei jatka tallin riveissä enää ensi kaudella.

Ocon on ollut jo pitkään tukkanuottasilla Alpinen toisen ranskalaiskuljettajan Pierre Gaslyn kanssa. Eikä tämä ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Ocon on ajautunut riitoihin tallikaverinsa kanssa.

Kohuista huolimatta Ocon herättää kiinnostusta F1-varikolla. Jopa niin paljon, että toinen F1-talli lähti virittelemään todella hurjaa liikettä.

Motorsport.com:n toimittaja Roberto Chinchero raportoi villistä kuviosta.

Chincheron mukaan Williamsin tallipäällikkö James Vowles lähestyi Oconia idealla, jossa hän olisi jo nyt korvannut brittitallin nykykuljettajan Logan Sargeantin. Jenkkikuski Sargeant ei ole pystynyt missään vaiheessa takomaan tulosta Williamsille.

– Silverstonessa, Britannian GP:n aikana, Williamsin tallipäällikkö James Vowles rakenteli nopeaa ratkaisua, kun hän tiedusteli, että onko Ocon vapaana. Ranskalaiskuljettaja suhtautui itse hyvin positiivisesti kyseiseen ideaan. Tietojeni mukaan Ocon kävi jopa sovittamassa ajopenkkiä Williamsilla ajamista varten. Kuviossa Alpinen nykyinen varakuljettaja Jack Doohan olisi hypännyt Oconin tilalle, Chinchero kirjoittaa.

Villi kuvio kaatui loppumetreillä, kun Alpinen tallipäällikkö Bruno Famin puuttui peliin. Famin ei innostunut ideasta, missä Ocon olisi hypännyt Alpinen kilpailijan eli Williamsin riveihin.

Alpine ja Williams ovat tällä hetkellä peräkkäisillä sijoilla valmistajien MM-sarjassa. Alpine (8:s) johtaa viidellä pisteellä Williamsia (9:s).

– Pitää muistaa, että palkintorahoissa puhutaan 17 miljoonan dollarin (15,6 miljoonan euron) erosta, Chinchero muistuttaa.

Williams on ollut esillä myös Sauberin suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen kohdalla. Bottasta on tiukasti huhuttu brittitallin suuntaan, joskin ensi kaudeksi.

F1-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Unkarissa.

Lue myös:

    Uusimmat