Nyt se on varmaa: Kamala Harris on demokraattien presidenttiehdokas

Varapresidentti Kamala Harrisin demokraattipuolueen ehdokkuus Yhdysvaltain presidentinvaaleissa varmistui.

Harris sai riittävästi ääniä delegaattien virtuaalisessa äänestyksessä.

Uutiskanava CNN:n mukaan Harris aikoo virallisesti hyväksyä ehdokkuutensa ensi viikolla sen jälkeen, kun äänestys on päättynyt maanantaina. Äänestys alkoi eilen.

– On kunnia olla oletettu demokraattien ehdokas Yhdysvaltain presidentiksi, hän sanoi. 

– Myöhemmin tässä kuussa kokoonnumme Chicagoon (demokraattien puoluekokoukseen) yhdeksi puolueeksi yhdistyneenä, ja siellä meillä on tilaisuus yhdessä juhlistaa tätä historiallista hetkeä.

Harris julkaisi samansuuntaisen lausunnon myös viestipalvelu X:ssä.

– Tässä vaalikampanjassa on kyse ihmisten puhaltamisesta yhteen hiileen, polttoaineenamme maata kohtaan tuntemamme rakkaus ja halu taistella sen puolesta, mikä meissä on parasta, Harris sanoo lausunnossa.

Puoluekokoukseen yli kaksi viikkoa

Harrisin odotettiin voittavan äänestyksen lähes varmuudella, koska hänellä on jo lähes kaikkien delegaattien tuki. Hänellä ei ole äänestyksessä vastaehdokasta.

Harris kohtaa marraskuussa pidettävissä vaaleissa republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin, jonka ehdokkuus vahvistettiin virallisesti republikaanien puoluekokouksessa Milwaukeessa heinäkuussa.

Harrisin ehdokkuus varmistui reilut kaksi viikkoa ennen demokraattien puoluekokousta, joka pidetään Chicagossa 19.–22. elokuuta. 

Toisin kuin republikaanien kohdalla, demokraattien presidenttiehdokas myös vahvistetaan virallisesti ennen varsinaista puoluekokousta.

Harris sai nopeasti vahvan tuen ehdokkuudelleen sen jälkeen, kun presidentti Joe Biden ilmoitti luopuvansa jatkokauden tavoittelusta.

Lue myös:

    Uusimmat