NBC: Obama tukee pian Harrisia

Yhdysvaltojen ex-presidentti Barack Obama suunnittelee pian tukevansa varapresidentti Kamala Harrisia Yhdysvaltojen presidentiksi, kertoo NBC News.

NBC Newsin mukaan Obama ja Harris ovat käyneet useita keskusteluja jälkimmäisen kampanjansa kuluvan viikon aikana.

Yhdysvaltalaismedia perustaa tietonsa neljään lähteeseen. He eivät tienneet, milloin Obama tarkalleen ilmoittaa tuestaan.

Eräs Obaman ja Harrisin välisistä keskusteluista perillä oleva henkilö sanoi NBC Newsin mukaan, että he haluavat Obaman tuen antamisen olevan oma merkittävä hetkensä kampanjassa.

Obama on yksityisesti jo antanut täyden tukensa Harrisin kampanjalle, NBC News kirjoittaa.

Ex-presidentti Obama on yksi harvoista korkean profiilin demokraateista, jotka eivät ole vielä tukeneet Harrisin ehdokkuutta.

Biden: "Kokenut, päättäväinen, osaava"

Varteenotettavia haastajia Harrisin ehdokkuudelle ei ole ilmaantunut sen jälkeen, kun presidentti Joe Biden ilmoitti luopuvansa presidenttikisasta sunnuntaina.

Suomen aikaa viime yönä pitämässään puheessa presidentti Biden kuvaili 59-vuotiasta Harrisia osaavaksi ja päättäväiseksi.

– Hän on kokenut, hän on päättäväinen, hän on osaava. Hän on ollut upea kumppani minulle, Biden sanoi.

Demokraattien kansallisen komitean DNC:n säännöistä vastaava elin on päättänyt, että puolueen presidenttiehdokkuutta tavoittelevilla on lauantai-iltaan asti aikaa ilmoittautua ehdokaskisaan.

Ilmoittautuneilla on tämän jälkeen tiistaihin asti aikaa kerätä ainakin 300:n ehdokkuutta tukevan puoluekokousdelegaatin allekirjoitukset.

Mikäli ehdokkaita on vain yksi, asiasta käytävän verkkoäänestyksen odotetaan alkavan 1. elokuuta.

Puoluejohto voi määrätä korkeintaan viisi päivää kestävän kampanja-ajan, mikäli ehdokkaita on useampia.

Puolueen tavoitteena on nimetä presidentti ja varapresidenttiehdokas 7. elokuuta mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat