"Nyt sun täytyy kuolla": Omistaja kuristi koiraa kaksin käsin, eläin kiljui hädissään – karmea välikohtaus keskeytyi, kun sivullinen taklasi naisen maahan

koira
Kuvituskuva. Kuvan koira ei liity tapaukseen.Stella Pictures/All Over Press
Julkaistu 10.11.2018 14:18(Päivitetty 10.11.2018 21:58)
Toimittajan kuva

Eetu Ruonakoski

eetu.ruonakoski(at)mtv.fi

@eeturuonakoski

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1991 syntyneen naisen eläinsuojelurikoksesta. Nainen sai muutaman sadan euron sakot kuristettuaan hädästä kiljuvaa koiraansa kaksin käsin niin, että paikalle sattuneet sivulliset joutuivat puuttumaan tilanteeseen.

Välikohtaus sattui viime heinäkuussa. Käräjäoikeudessa todistajina kuullut sivulliset kertoivat kuulleensa koiran voimakasta kiljuntaa ja juosseensa ääntä kohti. Paikalle päästyään he näkivät naisen, joka kuristi koiraansa kahdella kädellä kaulasta.

Toisen oikeudessa kuullun sivullisen mukaan nainen myös sanoi koiralle, että "nyt sun täytyy kuolla". Koira oli todistajan mukaan hätääntynyt ja kiljui.

Nainen taklattiin

Tilanne keskeytyi, kun toinen sivullisista juoksi päin naista ja taklasi tämän maahan. Nainen irrotti otteensa koirasta, mutta veti tätä vielä remmistä kaaduttuaankin. Koira vapautui vasta, kun toinen sivullisista astui naisen käden päälle.

Todistajien mukaan nainen oli tapahtumahetkellä sekavassa tilassa.

Nainen itse kertoi oikeudessa, ettei hänellä ole tapahtuneesta muistikuvia. Kertomansa mukaan hän oli nauttinut runsaasti alkoholia.

Oikeuden mukaan naisen syyllisyydestä ei jäänyt epäilyä. Nainen tuomittiin eläinsuojelurikoksesta 50 päiväsakkoon, joista jää naisen tuloilla maksettavaa 300 euroa.

Syyttäjä vaati, että naiselle asetetaan lisäksi eläintenpitokielto vähintään kahdeksi vuodeksi. Tähän oikeus ei ryhtynyt, sillä kyseessä oli yksittäinen, joskin vakava, eläimen kaltoinkohtelu. Oikeuden saaman selvityksen mukaan nainen oli muuten huolehtinut koirastaan varsin hyvin. Oikeudessa painoi myös se, että eläin oli naiselle tärkeä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta.

Tuomiosta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Tuoreimmat aiheesta

Eläinsuojelurikokset