Ohjaaja-käsikirjoittaja Timo Koivusalon Severi-poika kulkee isänsä jalanjäljissä – tämän hän on oppinut

Ohjaaja-käsikirjoittaja Severi Koivusalo voisi olla muusikko 1:09
Katso videolta, miksei Severi Koivusalosta tullutkaan muusikkoa.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Severi Koivusalon ensimmäinen pitkän elokuvan ohjaustyö on muusikko Pepe Willbergistä kertova Pepe-elokuva. Severi on saanut Timo-isältään tärkeän vinkin. 

Severi Koivusalo, 33, on ohjannut ja käsikirjoittanut 4. lokakuuta ensi-iltansa saaneen Pepe-dokumenttielokuvan, joka kertoo muusikko Pepe Willbergistä, 77.

Severin isä on muun muassa ohjaajana, käsikirjoittajana ja laulajana tunnettu Timo Koivusalo, 60. Poika kokee kasvaneensa monella tapaa alaan kiinni isänsä kautta. 

– Isoin vinkki tai yleinen asenne on tietysti se, että kun tämä on niin ihmislähtöinen ammatti ja tehdään yhdessä, niin tärkein asia tässä kaikessa on se, että pystyy saamaan jengin tekemään samaa juttua hyvällä meiningillä. Tämä ei ole taiteen muoto, jossa on mielestäni tilaa sekoilulle. Tämä on tullut isältä, Severi kertoi MTV Uutisille Pepe-elokuvan kutsuvierasensi-illassa 2. lokakuuta. 

Kyseinen elokuva on Severin ensimmäinen pitkä elokuvaohjaus. Hän sai elokuvan tekemisestä niin lisää tietoa kuin selkeyttä omaan tekemiseensä. 

– Tässä kerrotaan suomalaisen populäärimusiikin historiaa aika tiiviissä muodossa, joten on joutunut ottamaan vastaan valtavan määrän konkreettista tietoa ja sitä kautta kiteyttämään asioita. Tämä kasvatti tekijyyttäni sillä tavalla, että kannattaa tehdä asioita, jotka tuntuvat hyviltä, Severi tiivisti, mitä elokuvan tekemisestä jäi käteen. 

– On mahdollista heittäytyä prosessiin, vaikkei aina tietäisi, mitä on tulossa. Sitten, kun siihen suhtautuu nöyrästi ja menee sitä kohti, niin voi kokea tällaista kiitollisuutta, mitä nyt tässä hetkessä, hän jatkoi.

Katso videolta, miksei Severi Koivusalosta tullutkaan muusikkoa.

Lue myös:

    Uusimmat