Tästä syystä Pepe Willberg ei aio jäädä koskaan eläkkeelle

Pepe Willberg olisi ”hiipunut pois” ilman vaimoansa Pauliinaa 1:46
Katso videolta, miksi Pepe Willberg olisi "hiipunut pois" ilman Pauliina-vaimoaan.

Muusikko Pepe Willberg on musisoinut elämänsä aikana monenlaisissa kokoonpanoissa muun muassa Dannyn ja Kirkan kanssa. Musisointi on hänelle ennen kaikkea hauskanpitoa, eikä hän tiedä, mitä tekisi ilman sitä.

Muusikko Pepe Willbergistä, 77, tehty dokumenttielokuva Pepe sai ensi-iltansa 4. lokakuuta. Päätähdessä teos ei varsinaisesti herätä mitään sen kummempia tuntemuksia – onhan hän itse "elänyt ne kaikki tarinat".

– Mutta onhan se jollain tavalla eriskummallista. Toisaalta olen nähnyt erilaisia televisiojuttuja, mitä olemme tehneet vuosikymmenten aikana, joten ei tämä elokuva ole sillä tavalla uusi tai vieras asia, Willberg kertoi MTV Uutisille elokuvan kutsuvierasensi-illassa 2. lokakuuta. 

– Se tietysti yllättää, kun kaverit kehuvat. Sellaista ei ole tapahtunut koskaan oikeassa elämässä, Willberg pohti. 

Dokumenttielokuvan tekeminen lähti liikkeelle samaan tapaan kuin hyvin moni muukin asia muusikon elämässä: joku soittaa ja kysyy, kävisikö tällainen. 

– Ei tätä tarvinnut miettiä, kun kysyjä oli tuttu Severi (Koivusalo, ohjaaja-käsikirjoittaja). Jos olisi ollut kaukaa viisas, niin tämän olisi voinut tehdä jo pari vuotta aiemmin, kun oli näitä kavereita vielä mukana pelissä, Willberg sanoi ja viittasi esimerkiksi vuonna 2023 kuolleeseen Pedro Hietaseen, jonka puhelu kuullaan elokuvassa. 

Willbergillä on takanaan pitkä ura, johon on mahtunut musisointia monenlaisissa kokoonpanoissa muun muassa Dannyn ja Kirkan  kanssa. Nuorelle itselleen hän sanoisi lähinnä, että kannattaa jatkaa samaan malliin. 

– Sama tyyli, ja odota, että joku soittaa. Kaikki on mennyt viimeisen päälle nappiin. Välillä on tietysti elämä tuntunut surkealta ja siltä, että tähänkö tämä hauskanpito loppuu. Musiikki on minun tapauksessani todella hauskaa, koska olen valinnut kaikki kappaleet itse, hyväksynyt ne ja ne ovat hienoja esittää. Lisäksi bändissä on ollut aina hienoja soittajia.

– Eläkkeelle en tietenkään voi jäädä. Mitä minä sitten tekisin? En saisi tehdä sitä, mitä olen tehnyt koko elämäni ja mistä olen kovasti pitänyt, eli laulujen esittämisestä. 

Willbergin elämän kannalta tärkeä henkilö on hänen vaimonsa ja managerinsa Pauliina Visuri, joka tukee, mutta myös antaa suoraa palautetta. 

– Moitteet tulevat aina ensin konsertin jälkeen, ja sitten keskustellaan hyvistä ja huonoista asioista, mitä siinä on tapahtunut. 1,5–2 tunnin konsertti ei ole koskaan täydellinen, kun siinä sattuu kaikenlaista ei-suunniteltua. Minulla ei ole tapana kirjoittaa laulujen välispiikkejä valmiiksi, vaan ne ovat joko tullakseen tai sitten niitä ei tule ollenkaan, Willberg kertoi huvittuneena.

Alla Pauliina Visuri kertoo näkemyksensä siitä, mikä on hänen ja Pepen parisuhteen kantava voima.

Pauliina-vaimo paljastaa hänen ja Pepe Willbergin suhteen kantavan voiman 1:15
Pauliina Visuria ja Pepe Willbergiä yhdistää selvästi yksi asia.

Lue myös:

    Uusimmat