Oho! Valtteri Bottas päihitti Lewis Hamiltonin – brittitähti raivosi

Formula 1:n Yhdysvaltain gp:n sunnuntain kilpailun aika-ajon nopein oli McLarenin Lando Norris. Britti peittosi Red Bullin Max Verstappenin 31 sekunnin tuhannesosan erolla.

Verstappen ja Norris taistelevat tämän vuoden maailmanmestaruudesta yhä tiukasti. Neljä edellistä mestaruutta vieneellä Verstappenilla on 54 pisteen johto.

Kilpailuun kakkosrivistä lähtevät Ferrari-kuskit Carlos Sainz ja Charles Leclerc. Sainz oli Leclerciä 88 tuhannesosaa vikkelämpi.

Hamilton munasi

Aika-ajon suurin yllätys nähtiin, kun seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton jäi aika-ajon ensimmäisessä osiossa viimeistä edelliseksi ja lähtee sunnuntain kisaan lähtöruudusta 19.

Hamilton kuvaili aika-ajon jälkeen autoaan "painajaismaiseksi ajaa" muun muassa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Sauberin Valtteri Bottas lähtee kisaan entisen tallikaverinsa Hamiltonin edeltä, ruudusta 18.

Suomalaisen takaa lähtee lisäksi hänen kiinalainen tallitoverinsa Zhou Guanyu. Bottaksella on yhä avaamatta pistetili kuluvan kauden MM-sarjassa.