F1-kulisseissa likaista peliä – McLarenin toimitusjohtaja jyrähtää: "Mautonta"

Red Bullin Max Verstappenin ja McLarenin Lando Norrisin välinen formula ykkösten mestaruuskamppailu on kääntymässä tämän kauden osalta loppusuoralle, ja samalla tallien välinen taustapeli tuntuu vain kiihtyvän ja menevän likaisemmaksi.

Ennen Austinin kisaviikonloppua Red Bullin konkarikonsultti Helmut Marko otti kantaa Norrisin henkiseen puoleen Motorsport Magazinin haastattelussa. Marko, 81, sanoi, että Red Bullilla on tiedossa, että "Norrisilla on joitain henkisen puolen heikkouksia".

– Olen lukenut joistakin rituaaleista, joita hänen on tehtävä suoriutuakseen hyvin kilpailupäivänä, Marko sanoi myös haastattelussa.

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown antoi konsultin puheenvuorolle murskaavan arvion ja kutsui kommentteja mauttomiksi.

– Olen lukenut kommentteja ja olin niistä pettynyt, mutta en yllättynyt. Lando on toiminut lajissamme eräänlaisena mielenterveyden lähettiläänä, Brown sanoi.

– Näen tuollaiset kommentit aika sopimattomina, ja ne vievät meitä ikään kuin 10 tai 20 vuotta ajassa taaksepäin. Urheilun näkökulmasta kilpa-ajaminen ja tallien ja kuljettajien taktiikat ovat hauskaa seurattavaa, mutta nuo kommentit olivat aika mauttomia.

Kahdeksassa viime kilpailussa ilman voittoa ajanut Verstappen johtaa MM-sarjaa 52 pisteen erolla Norrisiin.

FIA puuttui Red Bullin ajolaitteeseen

McLaren ja Red Bull ovat vääntäneet Austinissa kättä myös tallipilttuiden puolella.

Kisaviikon aikana puheenaiheeksi on noussut Red Bullin käyttämä kuljettajien ajokorkeutta säätelevä laite, jonka Kansainvälinen autoliitto FIA kävi tarkistamassa. Lopulta kattojärjestö myös kielsi Red Bullia käyttämästä autojen jalkatilaan asennettua laitetta.

FIA:n nopea reagointi keräsi McLarenilta kiitosta. Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan laite on ollut kuitenkin tallin käytössä jo noin kolmen vuoden ajan, eikä FIA ole kiinnittänyt siihen ennen erityistä huomiota.

– Luulen, että yksi kilpailijoistamme on valittanut jonkin verran, ja FIA:n tehtävänä on tutkia tällaisia asioita, Horner sanoi Autosportin mukaan Sky Sportsille.

Lue myös:

    Uusimmat