Maailmankuulu lempibändisi tulee vihdoin Suomeen tai kotikaupungissasi saa ensi-iltansa kohuttu näytelmä. Haluat ehdottomasti liput, mutta et ole suinkaan ainoa. Seuraavat tekniset vinkit auttavat lippujen sähköisessä metsästyksessä.
Moni on jäänyt nuolemaan näppejään ryhdyttyään hankkimaan pääsylippuja suosittuun tapahtumaan. Pettymys voi olla karvas jos konserttia, näytelmää tai urheiluottelua on odottanut kiihkeästi.
Aina ei auta, vaikka lippujen myyjän palvelun avaisi juuri sillä punaisella minuutilla, kun tiketit tulevat myyntiin. Linjoilla saattaa jonottaa satoja tai tuhansia muitakin, joita ei nää, mutta jotka haluavat lippuja yhtä kiihkeästi.
Näillä teknisillä vinkeillä parannat mahdollisuuksiasi lipunmetsästyksessä:
1. Hanki luottokortti
Jotkin luottokorttiyhtiöt tarjoavat asiakkailleen mahdollisuutta hankkia lippuja tapahtumiin ennakkoon.
2. Liity fanclubiin
Varsinkin urheiluseurojen kannattajakerhoihin kannattaa pyrkiä liittymään. Klubit saavat usein tietyn määrän lippuja myyntiin etukäteen.
3. Ole ajoissa, ole netissä
Jos tapahtuma on suosittu, liput saattavat mennä minuuteissa. Jos myynti alkaa yhdeksältä, kannattaa koneen ääressä olla jo ainakin varttia aiemmin.
4. Suosi kahden laitteen taktiikkaa
Mahdollisuuksiaan voi parantaa päivittämällä myyntisivua samaan aikaan esimerkiksi puhelimella ja tietokoneella.
5. Hanki apuvoimia
Jos tapahtumaan on menossa porukalla, kannattaa kaikkien seurueen jäsenien päivystää tahoillaan sillä kellonlyömällä, kun liput tulevat myyntiin. Ja vaikka olisi menossa yksin, voi silti hälyttää kaverin, kummin, mummin tai kaiman avuksi varausvaiheeseen.
6. Ole netissä sekä lippuluukulla
Yksi vaihtoehto on myös jonottaa samanaikaisesti sekä fyysisessä lippujonossa että puhelimella netissä. Tai sitten lippuluukulle voi lähettää uskollisen apurin.
7. Suosi nopeinta selainta
Kannattaa testata etukäteen, millä selaimella tietyn lippumyyjän palvelu toimii kitkattomimmin ja käyttää sitä, kun tosi on kyseessä.
8. Päivitä selainta jatkuvasti
Selaimen päivittäminen on hyvä vinkki palveluissa, joissa sivu päivittyy hitaasti. Joskus palveluntarjoajan sivuilla kuitenkin lukee erikseen, ettei sivua pidä päivittää.
9. Käytä yksityistä langatonta verkkoa
Kun lippujahdin aloittaa, kannattaa yleisen sijasta valita yksityinen langaton verkko tai vaihtoehtoisesti kiinteä nettiyhteys, ettei joudu nettiruuhkaan jumiin.
10. Rekisteröidy ja kirjaudu lippujenmyyntipalveluun etukäteen
Tämä on vinkeistä ehkä ilmeisin mutta tärkein. Lippuja myyvän tahon palveluun kannattaa ehdottomasti luoda tunnukset etukäteen ja kirjautua niillä sisään reilusti ennen h-hetkeä. Muuten lippusaaliin voi unohtaa. Profiilin tiedot kannattaa myös täyttää huolellisesti aina maksutapaa myöten.
11. Hanki myyjän sovellus
Jos lippumyyjällä on olemassa sovellus, se kannattaa luultavasti ladata. Jos liput nimittäin ostaa luurin kautta, sovellus toimii todennäköisesti nopeammin kuin selainversio.
12. Jos palvelu näyttää että liput ovat loppu, älä luovuta
Myyntipalvelu saattaa ilmoittaa lippujen olevan loppu jo muutaman minuutin kuluttua myynnin alkamisesta. Heti ei kannata kuitenkaan luopua toivosta. Moni varaa tikettejä ”varmuuden vuoksi” esimerkiksi kaverilleen ja siten lippuja saattaa vapautua vielä myöhemmin myyntiin. Joten tilannetta on paras seurata.
13. Viimeinen vinkki: haravoi verkon jälleenmyyntiryhmiä ja -sivustoja
On harmittava fakta, että lippuja hamstrataan suosittujen tapahtumien yhteydessä jälleenmyyntitarkoituksessa. Lippujen hinnat saattavat kohota siksi pilviin.
Etenkin sosiaalisesta mediasta voi kuitenkin löytää lippuja alkuperäiseen hintaan, kun ihmiset jossain vaiheessa huomaavat olevansa esteellisiä osallistumaan. Yksityishenkilöiltä ostaessa kannattaa lippujen aitous kuitenkin varmistaa.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.