Olga Temonen puhuu sairaudestaan ja voinnistaan Syöpäsäätiön koskettavassa haastattelussa: "Minä aion pysyä täällä"

Olga ja Tuukka Temonen astelivat yhdessä Jussi-gaalaan 4:15
Olga ja Tuukka Temonen astelivat yhdessä Jussi-gaalaan – Olga kertoi voinnistaan syöpähoitojen jälkeen

Olga Temonen kertoo Syöpäsäätiön videolla, ettei hän lannistunut saatuaan kuulla syöpädiagnoosistaan.

Näyttelijä Olga Temonen puhuu syöpään sairastumisestaan Syöpäsäätiön julkaisemalla Youtube-videolla. Temonen kertoi joulukuussa 2023 Instagram-tilillään, että hänen aivoistaan oli löytynyt paria kuukautta aiemmin syöpä, jota ei pystytä sen sijainnin vuoksi leikkaamaan. Hän on käynyt syöpähoidoissa Suomessa, Hollannissa ja Saksassa.

Temonen kertaa Syöpäsäätiön videolla ensimmäisiä merkille pistämiään oireita. Hän sanoo huomanneensa, ettei pystynyt kirjoittamaan kunnolla ja että hänen kehonsa oikea puoli toimi heikommin. Hän ajatteli, etteivät oireet ole normaaleja ja hakeutui lääkäriin. 

Näyttelijä sanoo hänelle kerrottaneen, että hän on sairastunut 4. asteen glioomaan ja että ennuste on huono. Kaikki syövästä -verkkosivuston mukaan glioomat ovat aivojen tukikudoksen kasvaimia, jotka kasvavat hermosolujen seassa epätarkkarajaisesti. Verkkosivuston mukaan levinneisyysasteen IV syöpä tarkoittaa laajalle levinnyttä syöpää tai syöpää, joka on lähettänyt etäpesäkkeitä.

– Minä en jotenkin lannistunut. Ajattelin, että tästä selvitään, Temonen sanoo videolla.

Temonen sanoo olleensa huonossa kunnossa joulun alla vuonna 2023. Hänen mukaansa esimerkiksi puhuminen oli hänelle haastavaa. 

– Silloin tulee sellainen, että "Ehdinkö minä? Ehdinkö minä saada hoitoa? Ehtivätkö kaikki palaset loksahtaa kohdalleen? Mitä jos minä kuolen?". 

Temosen mukaan hänen hoitonsa alkoivat ja hän luotti siihen, että ne toimivat. Näin hän kertoo myös tapahtuneen. 

Näyttelijä sanoo ymmärtävänsä elämän rajallisuuden. Hän toteaa, että kaikki hetket ovat nyt. 

– Kaikki on tosi hyvin. Lapset ovat vielä kotona ja Tuukka on maailman rakastavin. Kaikki on tosi hyvin, kunhan minä vain pysyn täällä. Siinä on semmoinen pieni "mutta". Mutta minä aion pysyä täällä. Toivo on kaiken keskiössä, se kantaa, hän lausuu.

Lue myös:

    Uusimmat