Olli Jokinen avautui kunnolla – vaatii Ruotsin ottavan oppia Suomelta

Kiekko pomppii Brynäsille suotuisasti – Linus Lindblom niittaa 1-1-tasoituksen 0:19
Olli Jokisen mielestä Brynäsin 1–1-tasoitus olisi pitänyt hylätä.

Timrån päävalmentaja Olli Jokinen oli täysin eri linjalla tuomarien kanssa Brynäsin 1–1-tasoitusmaalista. Suomalaisluotsi haluaa SM-liigasta ja NHL:stä tutun mahdollisuuden käyttöön myös Ruotsin SHL:ään.

Brynäs tuli Timråta vastaan tasoihin maalilla, jota edelsi Jokisen mukaan paitsio.

– Heidän pelaajansa oli kolme metriä siniviivan väärällä puolella. Tuomarit levittivät kätensä välittömästi, Jokinen manasi Expressenin mukaan.

Tuomarit kävivät juttelemassa tilanteesta myöhemmin Jokisen kanssa.

– He sanoivat katsoneensa erätauolla, että tuomio oli oikea. Meidän näkövinkkelistämme ja videolta katsottuna se näytti paitsiolta, Jokinen totesi.

– Sillä olisi ollut iso vaikutus, jos olisimme päässeet johtoasemassa erätauolle. Momentum vaihtuu aina ottelussa, mutta olisi merkinnyt paljon, jos olisimme olleet johdossa.

Katso Jokista kismittänyt maali jutun ylälaidan videolta.

Kymmenen jäähyä NHL:ssä

Jokinen ei ollut tuomarien kanssa samaa mieltä myöskään sopivasta tuomarointilinjasta. Ottelussa vihellettiin vain kolme jäähyä.

– Jos jäällä olisi NHL-tuomareita ja NHL:n säännöt, olisi ottelussa vihelletty kymmenen jäähyä. Kiinnipitämistä ja kaikkea mahdollista. Toivoisin, että sellaiset vihellettäisiin pois, Jokinen sanoi.

Pitkän NHL-uran pelaajana tehnyt suomalainen sanoi suoraan, että tuomarilinjan pitäisi olla erilainen.

– Nämä ovat huippu-urheilijoita, jotka tekevät kaikkensa ollakseen nopeampia ja vahvempia. Jos pääsisimme eroon kiinnipitämisistä, koukkaamisista ja muusta paskasta, olisi jääkiekko viihdyttävämpää, kun tulisi lisää vauhtia ja taitoa, Jokinen täräytti.

Viimeiset kolme vuotta Jukureissa valmentanut Jokinen tottui Suomessa siihen, että valmentajat saivat haastaa tuomioita. Myös NHL:ssä haastot ovat mahdollisia.

– Tämä on ainoa liiga, jossa sitä ei ole, Jokinen noitui.

Suomessa paitsioiden haastaminen ei ole vielä mahdollista, mutta sellainen mahdollisuus on tulossa tämän syksyn aikana.

Timrå on pelannut Jokisen alaisuudessa pirteästi. Se tippui tappion myötä sarjassa sijalle seitsemän, mutta on vain neljä pistettä kärkijoukkue Brynäsiä perässä.

Lue myös:

    Uusimmat