Olli Jokisen järkyttynyt katse saattaa hämätä – Kärpillä vastassa psyykattu Jukurit: "Se terrieri puree 60 minuuttia"

Maalikooste: Kärpät - Jukurit 6:42
Maalikooste: Kärpät vei Jukureita Oulussa keskiviikkona pelatussa puolivälierien avausottelussa.

Mikkelin Jukurit sai SM-liigan puolivälierien avausottelussa Oulussa sellaista kyytiä, että päävalmentaja Olli Jokisen on käytettävä kaikki poppamiehen konstinsa saadakseen joukkueen takaisin raiteilleen. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ennakoi Kärpille kuitenkin kovaa haastetta perjantai-iltaan.

Kotiedun puolivälieriin saanut Kärpät avasi runkosarjan nelosen ja vitosen välisen ottelusarjan hallitulla 4–1-voitolla keskiviikkona. Jukurit sai peliin surkean alun, kun tähtihyökkääjä Michal Kovarcik loukkaantui vaarallisen näköisesti.

Kovarcik palasi myöhemmin kaukaloon, mutta Jukurit ei saanut kenttätapahtumista otetta. Petteri Sihvonen kuvaa Kärppien olleen ottelussa jopa musertavan suvereeni.

– Sen pystyi lukemaan pelin aikana Olli Jokisen lasittuneista, pikku lautasiksi muuttuneista silmistä. Jokinen tajusi, että nyt viedään, Sihvonen sanoo.

Loppujen lopuksi Jukurit pääsi avausottelusta pelitapahtumiin nähden jopa kohtalaisen siedettävin numeroin. Tolpatkin kolisivat useampaan kertaan.

– Kärpät oli todella scoutannut sen, miten he pelasivat prässäävillä ristipistoilla syötellen laidalta toiselle etuviistoon. 

– Oli muutamia hetkiä, jolloin Kärpät oli itse vähän liian aloitteellinen ja aktiivinen puolustaessaan, Sihvonen analysoi.

Olli Jokisen psyykattava omansa hurjaan iskuun

Jukurit kävi runkosarjassa jopa kärkikolmikossa, mutta helmikuusta alkanut heikko jakso aiheutti hiukan epävarmuutta pudotuspeleihin lähdettäessä. Kärpät taas on joulukuisen valmentajavaihdoksensa jälkeen tehnyt kovaa nousua Liigan mitalikandidaattien joukkoon.

Sihvoselle Oulun keskiviikkoilta antoi tunteen siitä, ettei Jukureilla välttämättä ole sarjaan kovinkaan paljon sanottavaa. Ainakaan vierasjäällä. Vielä ei kuitenkaan ole liian pitkälle menevien johtopäätösten aika. Perjantain toinen kohtaaminen Mikkelissä näyttää enemmän suuntaa.

– Jukurit varmasti itse sanovat, että se oli heiltä ohipeli, ja saa niin sanoakin, mutta kyllä se oli enemmän Kärppien hyvyyttä.

– Olisi ihan liian helppo ajatella, että Kärpät veisi nyt. Voi olla, että vie, mutta todella kova peli tulee. Se johtuu ennen muuta siitä, että Jokinen pistää nyt sellaisen psyykkauksen ja pelaajiensa liekittämisen päälle, että Kärpät joutuu maksamaan todella kovan hinnan taltuttaakseen terrierimäisen Jukurit. Se terrieri puree 60 minuuttia ja on todella vaikea voitettava, Sihvonen arvelee.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Lehdistötilaisuus: Kärpät - Jukurit 3:20
Lehdistötilaisuus: Olli Jokinen ja Ville Mäntymaa ruotivat keskiviikon Kärpät-Jukurit-ottelun tapahtumia.

Nämä ovat juuri Olli Jokisen valmentaman ryhmän vahvuuksia. Kärpissäkin löytyy heikkouksia, johon vastustaja voi iskeä oikealla tunnelatauksela.

– Kausi ei ole mennyt ihan paraatimarssina, joten jos jotenkin Jukurit saa avausmaaleja ja sellaista, niin siitä voi tulla Kärpille epäilyksiä.

Lue myös:

    Uusimmat