Olympialegenda paljasti: sairastaa parantumatonta syöpää – "Me kaikki kuolemme"

Kuusinkertainen ratapyöräilyn olympiavoittaja Sir Chris Hoy on ilmoittanut, että hän sairastaa parantumatonta syöpää. Lääkärien mukaan hänellä on kahdesta neljään vuotta elinaikaa.

Hoy, 48, paljasti aiemmin tänä vuonna, että hänellä on diagnosoitu syöpä. Hän ei ollut aiemmin paljastanut syöpänsä tyyppiä, mutta paljastaa Sunday Times -lehden haastattelussa tienneensä syövän johtavan kuolemaan jo vuoden päivät.

– Niin epäluonnolliselta kuin se tuntuukin, tämä on luonnollista. Me kaikki synnymme ja me kaikki kuolemme, ja tämä on vain osa tätä prosessia, Hoy sanelee.

Skottitähden syöpä löydettiin viime vuonna. Hoy luuli loukanneensa itsensä nostellessaan painoja kuntosalilla, mutta olkapääkivun vuoksi tehdyssä rutiinitutkimuksessa paljastuikin kasvain.

Nyt elinikää on arviolta kahdesta neljään vuotta.

– Tässä hetkessä muistuttaa vain itseään, että enkö olekin onnekas, että voin ottaa lääkettä, joka torjuu tämän mahdollisimman pitkäksi aikaa.

Hoy on ollut vaimonsa Sarran kanssa naimisissa vuodesta 2010 asti. Sarra sairastaa MS-tautia, mutta heillä on kaksi tervettä lasta, Callum ja Chloe.

Hoy sanoi kertoneensa lapsilleen, ettei kukaan elä ikuisesti, mutta ilmoitti heille "olevansa täällä vielä monta, monta vuotta".

Skotlantilainen Hoy, joka voitti uransa ensimmäisen olympiakullan vuonna 2004, pokkasi kaksi lisää Lontoossa 2012 ennen kuin hän ilmoitti lopettavansa ratapyöräilyn vuonna 2013.

Viime vuosina hän on toiminut säännöllisesti asiantuntijana ja kommentaattorina BBC Sportin pyöräilyohjelmassa. Hoy on kirjoittanut myös lukuisia kirjoja.

Sir Chris sai arvonimensä vuonna 2008, kun hänestä tuli ensimmäinen brittiläinen miesurheilija 100 vuoteen, joka onnistui voittamaan kolme kultamitalia samoissa olympiakisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat