Olympiavoittajan ura ohi – kuva: 4-vuotias tytär sulatti sydämet eleellään

Jalkapallon olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari Alex Morgan päätti sunnuntaina ammattilaisuransa. 35-vuotiaan yhdysvaltalaispelaajan 4-vuotias Charlie-tytär sulatti ottelun jälkeen sydämiä herttaisella eleellään.

Toista lastaan odottava Morgan ilmoitti torstaina päättävänsä uransa. Hyökkääjäpelaaja toimi sunnuntaina viimeisessä ottelussaan San Diego Waven kapteenina, kun joukkue taipui Yhdysvaltain NWSL-sarjan matsissa reilun 26 500 katsojan edessä North Carolina Couragelle 1–4.

Morgan pääsi kymmenennellä minuutilla ampumaan rangaistuspotkua onnistumatta kuitenkaan maalinteossa. Hänet vaihdettiin kentältä 13. minuutilla – hän pelasi kyseisellä pelinumerolla suurimman osan urastaan.

Pussaukset

Morgan käveli jo nurmelle yhdessä neljävuotiaan Charlie-tyttärensä kanssa ja kaksikko kuunteli yhdessä kansallislaulua.

Taiston päätyttyä nähtiin lisää tunteikkaita hetkiä. Äitinsä pelipaitaan pukeutunut Charlie toi äidilleen kukkakimpun.

Charlie sulatti sydämiä myös pussaamalla viheriöllä äitinsä raskausvatsaa (kuva artikkelin ylälaidassa). Ruotsalaislehti Aftonbladet luonnehti Charlien "varastaneen show'n".

Äiti antoi puolestaan tyttärelleen suudelman otsalle.

Alex Morgan on kertonut Charlienkin sanoneen haluavansa jalkapalloilijaksi. Hän valotti olleensa tyttärensä ilmoituksesta äärettömän ylpeä.

– Ei siksi, että haluaisin hänen tulevan jalkapalloilijaksi varttuessaan, vaan siksi, että on olemassa polku, jonka neljävuotias näkee nyt. Muutamme elämiä ja meillä on peruuttamaton vaikutus seuraavaan sukupolveen. Olen ylpeöä, että olen ollut toteuttamassa sitä, Morgan sanoi sosiaalisessa mediassa kertoessaan uransa päättymisestä.

Morgan saavutti Yhdysvaltain maajoukkueessa jalkapallon olympiakultaa Lontoossa 2012 ja olympiapronssia Tokiossa 2021. Hän oli voittamassa maailmanmestaruuksia 2015 ja 2019 ja saavutti MM-hopeaa 2011. Morgan toimi urallaan myös maajoukkueen kapteenina.

– Tein kaiken mitä koskaan halusin tehdä ja enemmän. Tämän päätöksen myötä tunnen oloni hyvin rauhalliseksi, koska olen valmis perhe-elämään, ripustamaan kenkäni naulaan ja antamaan seuraavan sukupolven kukoistaa sekä nauttia valokeilasta, peliuransa viimeistä seuraa San Diego Wavea vuodesta 2022 eteenpäin edustanut Morgan kommentoi The Guardianin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat