Omien sotilaiden vaimot nimettiin "ulkomaisiksi agenteiksi" Venäjällä

"Ulkomaisten agenttien" -listalle nimitettiin sotilaiden vaimojen lisäksi Putinin haastaja ja riippumaton media.

Venäjä on nimennyt "ulkomaisiksi agenteiksi" naisjärjestön, joka on vaatinut maan sotilaita takaisin kotiin rintamalta Ukrainasta. Asiasta uutisoivat muun muassa uutistoimisto AFP sekä venäläisjulkaisut Meduza ja The Moscow Times.

Put Domoi eli suomeksi käännettynä "Tie kotiin" -liike on järjestänyt mielenosoituksia rintamalla olevien miehien palauttamiseksi kotiin. Liikkeen jäsenet ovat miehien vaimoja ja muita omaisia.

Yksi liikkeen johtajista, Marija Andrejeva, nimitettiin erikseen "ulkomaiseksi agentiksi".

Andrejeva ilmoitti uutistoimisto AFP:lle protestoivansa päätöstä vastaan.

– En hyväksy tätä. 

Venäjän viranomaiset olivat aiemmin AFP:n mukaan varoneet nimeämästä liikettä, sillä he eivät ilmeisesti halunneet suututtaa Ukrainassa taistelevien sotilaiden vaimoja ja muita omaisia.

Putinin haastaja ja riippumaton media listalle

"Ulkomaisten agenttien" -listalle on päätynyt myös Jekaterina Duntsova, joka yritti asettua ehdolle Vladimir Putinia vastaan maaliskuun presidentinvaaleissa. Duntsova kampanjoi Ukrainan sodan lopettamisen puolesta. 

Leiman myötä Duntsova ei voi pyrkiä julkisiin virkoihin. Hän on kertonut riippumattomalle venäläiselle SOTA-medialle, että ei aio luopua pyrkimyksestään perustaa poliittinen puolue.

Myös kyseinen media leimattiin "ulkomaiseksi agentiksi", sillä Venäjän mukaan se oli arvostellut Ukrainan sotaa ja sen työtekijöihin kuului ulkomailla asuvia henkilöitä.  

Lue myös:

    Uusimmat