Se, paljonko seksiä "pitäisi" harrastaa, on yksilöllistä. Mutta väljähtyykö seksielämä aina lopulta?
Jokainen joskus rakastunut tietää, että suhteen alkuhuumassa on ihanaa elää. Jokainen kohtaaminen on täynnä omanlaistaan latausta, mutta entä kymmenen tai 25 vuoden kuluttua – voiko kipinä säilyä, vai väljähtyykö seksielämä aina lopulta?
Videolla keskustellaan siitä, miten seksielämän väljähtymisen voisi estää!
Tavallaan kyllä väljähtyy – ainakin siinä tapauksessa, että "väljähtymisen" annetaan tapahtua.
– Kun ajatellaan alkuhuumaa, niin on tavallista, että villi huuma laimenee, kun uutuudenjännitys ja ennakoimattomuus seksissä katoavat, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta kuvailee.
Myöhemmin tarvitaan enemmän "tietynlaista työtä" ja yritystä, jotta seksiin löydetään uusia vivahteita.
"Jotkut haluavat enemmän, toisille riittää pienempi määrä"
Se, paljonko seksiä pitäisi harrastaa ja miten pitkään, on yksilöllistä.
– Ei sitä voi ulkopuolelta sanoa, paljonko on hyvä määrä seksin harrastamista. Se on, miten tämä pari sen kokee. On erilaisia ihmisiä: jotkut haluavat enemmän, toisille riittää pienempi määrä, Lavikainen kuvailee.
– Elämän aikana on tilanteita, kun seksiä ei tee juurikaan mieli. Kaikkea voi sattua, on hormonaalisia muutoksia. Se voi vaikuttaa seksuaaliseen haluun
Minuuttimäärääkään hän ei haluaisi normaalille seksille määritellä. Oman rajoitteensa tuottaa fysiologia.
– Kun mies saa orgasmin, mies ei heti kykene uudelleen. Nainen kykenee yhdyntään, vaikka saisi orgasmin. Tämäkin määrittää, miten kauan yhdyntä kestää. Jos mies laukeaa naisen mielestä liian nopeasti, voisiko ottaa seksivälineen käyttöön, jotta nainen kokisi saaneensa riittävästi nautintoa?
"Se on herkkä ja intiimi asia"
Moni seksikysymys on oikeastaan kysymys siitä, olenko samanlainen kuin muut. Ovatko haluni normaaleja, ja onko normaalia harrastaa vain tämän verran seksiä?
– Jostain syystä seksissä ihmiset hirveästi peilaavat muita. Se on herkkä ja intiimi asia, seksuaaliterapeutti Lavikainen pohtii.
– Seksistä ei aleta puhua kahvilassa tai naapurin kanssa. Silloin ei voi tietää, mitä muut tekevät. Se herättää tietämättömyyttä ja ajatuksen siitä, olenko "normaali".