Onko sinullekin väitetty, että "sylissä lelliminen" pilaa lapsen? Tutkimus vahvistaa: Vauvaa ei voi pitää sylissä liikaa

vauva vanhemmat syli
Shutterstock
Julkaistu 24.03.2017 13:29

MTV LIFESTYLE

Onko hyväntahtoinen sukulainen tai ystävä sanonut, että "liika sylissä lelliminen" pilaa lapsesi? Ei kannata kuunnella.

– Hyviä uutisia kaikille meille, joilla on se yksi ystävä, joka toruu meitä lapsen "hemmottelemisesta", koska pidämme lasta liikaa sylissä, Hollee Actman Becker kirjoittaa Parents.comissa.

Itse ennenaikaisen vauvan saanut Becker toteaa, ettei vauvaa voi koskaan pidellä liikaa – ainakaan yhdysvaltalaissairaalan selvityksen mukaan.

Ohiolainen Nationwide Children's Hospital -sairaala tarkkaili 125 ennenaikaisesti ja täysiaikaisesti syntynyttä vauvaa. Tutkimuksessa selvitettiin, miten vauvat reagoivat hellään kosketukseen. Ennenaikaisilla vauvoilla kosketuksen aiheuttama vaste oli vähäisempi kuin täysiaikaisilla. Vaste oli vähäisempi myös ennenaikaisesti syntyneillä vauvoilla, joille oli tehty enemmän kivuliaita toimenpiteitä.

Jos vauvaa kuitenkin kosketettiin hellästi, hän vastasi kosketukseen enemmän kuin vauvat, joita ei hellitty tai pidetty sylissä yhtä usein.

Lue myös: ”Hyvä äiti ottaisi itkevän vauvansa syliin” – sivusta seurannut nainen teki ahdistavan huomion äidin kohtelusta kaupassa

– Luulen, että kaikki ne tunnit, jotka vietin heijaten vastasyntynyttä tyttövauvaani tuolissa hänen keskoskaappinsa vieressä, kannattivat, Becker kuvaa.

Tutkimusta tehneen Nathalie Maitren mukaan keskosvauvojen saama, hellä kosketus on ensiarvoisen tärkeää, jotta vauva oppii ottamaan kosketusta vastaan samalla tavalla kuin täysiaikaiset vauvat. Hän ehdottaa sairaaloille ammattimaisia fysioterapeutteja, jotka voisivat suunnitella kosketushoitoa vauvoille, joilta hellä syli jostain syystä puuttuu.

– Antakaa mennä, pidelkää lastanne sydämenne kyllyydestä. Sinun kosketuksellasi on väliä, äiti – aivan sama, mitä ärsyttävä naapurisi siitä sanoo, Becker rohkaisee.

Lähde: Parents.com

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Lapset