Onko tässä SM-liigan uusi tähti? Pikakiiturilta viesti Antti Pennaselle – "Olisi kiva…"

Petteri Puhakka, 23, on ehtinyt jo voittaa urallaan kolme Suomen mestaruutta. Nyt hän on ison askeleen äärellä. Puhakka on nousemassa Liigan isojen tähtien joukkoon.

Pyhäjoelta kotoisin oleva Puhakka pelasi nuorempana Oulun Kärpissä. Puhakka väläytteli potentiaaliaan kaudella 2019–20, kun hän takoi Kärppien A-junioreissa 52 runkosarjaotteluun tehot 26+27=53.

Sen jälkeen hän oli isojen päätösten äärellä. Puhakka päätti jättää pohjoisen, kun hän suuntasi Tampereelle.

Puhakka vaihtoi Tapparaan seuran todellisen kultaputken alla.

Puhakka on ollut Tapparan sopimuspelaaja neljän kauden ajan. Mukaan on tähän mennessä tarttunut peräti kolme SM-kultamitalia ja yksi CHL-mestaruus. Puhakka on hivuttautunut Tampereella nelosketjun laidasta yhä ylemmäs ja ylemmäs.

Viime keväänä Puhakka johti jo osaltaan joukkoja. Tuulennopea laituri muodosti tehoketjun yhdessä 20-vuotiaan keskushyökkääjän Oiva Keskisen ja 27-vuotiaan jenkkilaiturin Nick Halloranin kanssa.

Nyt kyseisen kolmikon rooli kasvaa entisestään, kun Tappara menetti kesän aikana muun muassa pistetykin Anton Levtchin Ruotsiin.

Kysymys kääntyy siihen, että nouseeko 23-vuotias Puhakka nyt kirkkaaksi tähdeksi SM-liigassa? Eli tahoksi, joka pystyy kannattelemaan tehoillaan Tapparaa?

Aineksia siihen kyllä löytyy.

– Haluan kehittyä jatkuvalla syötöllä. Pyrin olemaan joka päivä parempi jääkiekon pelaaja kuin aiemmin. Pitää mennä kuitenkin hetki kerrallaan. Arki näyttää sen, että missä sitä oikein menee, Puhakka miettii MTV Urheilulle.

Leijonat

Puhakka huokaisee syvään Tampereella, nykyisen kotikaupunkinsa kulmilla. Kulunut kesä on mennyt kaikkien toiveiden mukaisesti.

– Olen pysynyt ehjänä ja olen voinut harjoitella täysin ongelmitta. Olen viettänyt enemmän aikaa punttisalilla, minkä myötä olen pystynyt kerryttämään kiloja ja massaa. Olen nyt voimakkaampi kuin aiemmin. Tuo on ollut minulle iso kehityksen kohde. Tuossa on vielä paljon töitä edessä, Puhakka perkaa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Puhakka takoi edelliskaudella Liigan runkosarjassa 58 otteluun tehot 17+15=32. Hän iski yhtä monta maalia myös toissa kaudella.

Nyt jopa 25 tai jopa 30 osuman kausi on täysin haarukassa. Ilman suurempia yllätyksiä Puhakka saa entistä enemmän ylivoimavastuuta kirvesrintojen nutussa.

Sähäkästi ja terävästi laukovaa Puhakkaa on käytetty kesän harjoituspeleissä niin sanottuna bumper-pelaajana Tapparan ykkösylivoimaviisikossa. Tämä tarkoittaa sitä, että Puhakka on kaapinut maaleja timantin keskeltä, metrin tai kahden päässä maalista.

Puhakalla SM-liigan tähtistatus ei ole ainut päämäärä, mitä kohti hän on menossa. Toinen tähtäin liittyy maajoukkueeseen.

Puhakka oli mukana vuoden 2021 nuorten MM-kisoissa. Miesten A-maajoukkuedebyytti odottaa vielä kuitenkin itseään.

Puhakka lähettää hyvin toiveikkaan viestin Leijonien uuden päävalmentajan Antti Pennasen suuntaan.

– Olisihan se kiva päästä maajoukkueeseen. Se on iso paikka ja olisi kunnia tulla valituksi sinne.

– Tuo on varmaan se seuraava askeleeni, Puhakka myöntää.

Joukkueena Tappara on uudistunut kolmen perättäisen mestaruuden jäljiltä. Levtchin lisäksi kirvesrinnat ovat menettäneet kesän aikana luottopelaajistaan Christian Heljangon, Veli-Matti Vittasmäen ja Valtteri Kemiläisen ulkomaille.

Heidän lisäkseen myös Carter Camper, Heikki Liedes ja Nicholas Baptiste vaihtoivat osoitetta. Petri Kontiola taas lopetti uransa.

– Jos edelliskausiin vertaa, meiltä on lähtenyt vähän kokemusta muualle. Tilalle on tullut nuoruuden intoa. Kaikki vaikuttaa hyvältä. Olemme oikealla tiellä, Puhakka näkee.

Tapparan päävalmentajana jatkaa ruotsalainen Rikard Grönborg, joka johdatti heti SM-liigan tulokaskaudellaan kirvesrinnat mestariksi.

– Menemme alussa aika simppelin kautta. Pelaamme varmaan aika samanlaista peliä kuin mitä pelasimme viime syksynä. Siinä menee aina kuitenkin oma aikansa, kun tulee uutta informaatiota. En kuitenkaan usko, että mitään ihmeempää tulee vastaan, Puhakka ennustaa.

Tappara avaa liigakautensa syyskuun 10. päivä kotiottelulla TPS:ää vastaan.

Kaikki SM-liigaottelut näkyvät MTV Katsomo -palvelussa

Lue myös:

    Uusimmat