Oulun Hollihaan etsintätehtävä liittyy aiemmin kesällä ampumavammaan kuolleen miehen tapaukseen

Poliisin etsintätehtävä Hollihaan venesatamassa Oulussa liittyy aiemmin Kuivasjärvellä tapahtuneeseen törkeään väkivaltarikokseen.

Poliisi tiedotti perjantaina 16. elokuuta 2024 etsintätehtävästä Hollihaan venesatamassa Oulussa. 

Etsintätehtävä liittyy Kuivasjärvellä 1. kesäkuuta 2024 tapahtuneen törkeän väkivaltarikoksen tutkintaan. 

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä vakavasti loukkaantunut noin 20-vuotias mies vietiin oululaiseen sairaalaan, missä hän kuoli saamaansa ampumavammaan.

Yksi mies on vangittuna taposta epäiltynä. Rikoksen epäillään tapahtuneen Oulun Kuivasjärven ulkoilualueella.

Perjantaina poliisi tiedotti etsintätehtävän olevan käynnissä, mutta ei yksilöinyt vielä, mihin rikokseen se liittyy.

Rikokseen liittyen poliisi pyysi 13. kesäkuuta yleisöltä havaintoja vaaleista luotiliiveistä sekä vaaleanruskeasta pakettiautosta. 

Puolustusvoimat apuna etsinnässä

Puolustusvoimat antaa poliisille virka-apua etsintätehtävässä poliisin pyynnöstä. Etsintätehtävä Hollihaan venesataman alueella voi poliisin arvion mukaan kestää useita päiviä, mutta etsinnästä ei aiheudu vaaraa.

Oulun poliisin viestintäpäällikkö rikoskomisario Eeva Törmänen kertoi eilen STT:lle, että etsinnät aloitettiin jo keskiviikkona. Törmäsen mukaan poliisi tiedotti etsinnöistä, koska asia on herättänyt paikallisissa asukkaissa ihmetystä.

Oululaisen sanomalehti Kalevan mukaan viranomaiset ovat olleet etsintäalueella vaitonaisia, eivätkä kommentoineet tehtävää paitsi toteamalla, että jotain on kateissa.

Kalevan mukaan poliisi oli aiemmin kertonut, että Kuivasjärven henkirikokseen liittyvät luotiliivit, joiden poliisi epäilee olevan jossain rikospaikan lähettyvillä.

Poliisi ei ole kuitenkaan vielä vahvistanut, mitä meneillään olevissa etsinnöissä etsitään.

Lue myös:

    Uusimmat