Poliisi vaitonainen etsinnöistä Oulussa, virka-apua pyydetty Puolustusvoimilta – liittyy törkeään rikokseen

Poliisi oli perjantaina hyvin niukkasanainen siitä, mihin etsintä liittyy.

Poliisilla oli perjantaina käynnissä törkeän rikoksen esitutkintaan liittyvä etsintätehtävä Hollihaan venesatamassa Oulussa, kertoi Oulun poliisi.

Poliisin mukaan etsinnästä ei aiheudu vaaraa. Poliisi on pyytänyt etsintään virka-apua Puolustusvoimilta.

Oulun poliisin viestintäpäällikkö, rikoskomisario Eeva Törmänen ei tarkentanut, millaiseen rikokseen etsinnät liittyvät. Kyseessä on hänen mukaansa aiemmin tutkittavaksi tullut törkeä rikos. Hän ei kertonut, onko kyseessä esimerkiksi henkirikos eikä sitäkään, milloin tutkittava törkeä rikos on poliisin tietojen mukaan tapahtunut.

– Tutkinnanjohtaja on linjannut tämän näin, Törmänen sanoi.

Törmänen vastasi perjantaina etsintöihin liittyvästä tiedottamisesta, koska tutkittavan törkeän rikoksen tutkinnanjohtajalla oli vapaapäivä. STT ei perjantaina tavoittanut tutkinnanjohtajaa.

Poliisi arvioi, että etsintä Hollihaan venesataman alueella voi kestää useiden päivien ajan. Viestintäpäällikkö Törmäsen mukaan etsinnät aloitettiin keskiviikkona.

Kaleva: Luotiliivit etsittävinä?

Törmäsen mukaan poliisi tiedotti etsinnöistä, koska asia on herättänyt ihmetystä paikallisissa asukkaissa. Oululainen sanomalehti Kaleva toteaa, että viranomaisten toiminta Hollihaan venesatamassa on herättänyt huomiota. Kalevan mukaan viranomaiset ovat olleet paikalla vaitonaisia eivätkä kommentoineet tehtävää muutoin kuin toteamalla jotain olevan kateissa.

Kalevan mukaan poliisi on aiemmin kertonut, että Oulun Kuivasjärvellä tapahtuneeseen henkirikokseen liittyvät luotiliivit, joiden poliisi epäilee olevan Kuivasjärven ulkoilualueella, Hollihaan venesataman seudulla tai jossain niiden välisellä alueella. Kalevan mukaan ei ole kuitenkaan varmuutta siitä, liittyvätkö meneillään olevat etsinnät juuri tähän tapaukseen.

Kesäkuun alussa vakavasti loukkaantunut nuori mies vietiin oululaiseen sairaalaan, missä hän kuoli saamaansa ampumavammaan. Yksi mies on vangittuna taposta epäiltynä. Rikoksen epäillään tapahtuneen ulkoilualueella Oulun Kuivasjärvellä.

Lue myös:

    Uusimmat