Oulussa iso käänne – KHO hylkäsi yli 10 miljoonan euron stadionhankkeen valitukset

Oulusta kuuluu lupaavia stadionuutisia.

Oulun keskustan vieressä sijaitsevalle Heinäpään alueelle on suunniteltu vuodesta 2020 lähtien uutta 5000-paikkaista jalkapallostadionia. Hanke on ollut kuitenkin jäässä erinäköisten valitusten takia.

Nyt asiassa on tullut eteen uusi käänne, sillä korkein hallinto-oikeus (KHO) ei ottanut käsittelyyn stadionin asemakaavasta tehtyjä valituksia.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kaleva.

AC Oulun puheenjohtaja Tomi Kaismo kuuli päätöksestä torstaina iltapäivällä.

– Olipahan huojentava uutinen monen vuoden viivytysten jälkeen, Kaismo huokaisee X:ssä.

Kaismo toimii myös Oulun stadionprojektia edistävän OTC Stadion oy:n puheenjohtajana. Kaismon mukaan hankkeen taustalla päivitetään nyt kustannuslaskelmia. Kaismo aikoo tavata ensi viikolla Oulun kaupungin edustajia.

– Jos edellä mainitut asiat menevät toivotusti eteenpäin, niin ensi keväänä lyödään kuoppa maahan! Tämä olisi tavoite ja toive, Kaismo ilmoittaa.

Sanomalehti Kalevan mukaan hankkeen kustannusarvio kohosi jo viime vuonna alkuperäisestä 13 miljoonasta eurosta 16,8 miljoonaan euroon.

Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti alueen kaavamuutoksen helmikuussa 2023. Hankkeesta tehtiin kuitenkin valituksia sekä hallinto-oikeuteen että sen hylkäävän päätöksen jälkeen korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Kaismon mukaan KHO:n päätös tuli huomattavasti odotettua nopeammin.

Veikkausliiga-seura AC Oulu pelaa tällä hetkellä kotiottelunsa Raatin yleisurheilustadionilla. 

Lue myös:

    Uusimmat