P. Diddyn äiti puolustaa poikaansa lausunnossa – väittää, että syytökset tehtiin rahan vuoksi: "Poikani ei ole hirviö"

P. Diddyn, eli Sean Combsin, äiti Janice Smalls Combs väittää lausunnossaan, ettei hänen poikansa olisi syyllinen tätä vastaan nostettuihin syytteisiin.

Muun muassa lukuisista seksuaalirikoksista syytetyn yhdysvaltalaisen hiphopmogulin P. Diddyn, eli Sean Combsin, 54, äiti Janice Smalls Combs julkaisi 6. lokakuuta asianajajiensa kautta lausunnon, jossa puolustaa poikaansa. 

Combs odottaa parhaillaan oikeudenkäyntiä Brooklynissa sijaitsevassa vankilassa. Hänet pidätettiin New Yorkin Manhattanilla syyskuun puolivälissä, ja pidätyksen jälkeen hänelle luettiin syytteet laittomasta liiketoiminnasta ja ihmiskaupasta seksuaalisessa hyväksikäyttötarkoituksessa.

Syytekirjelmän mukaan Combs on käyttänyt naisia seksuaalisesti hyväkseen vuosikymmenten ajan. Hän on itse kiistänyt kaikki syytökset. 

CBS News -median sekä CNN:n mukaan Combsin Janice-äiti kuvailee lausunnossaan hänestä olleen "sietämätöntä" seurata, kun hänen poikaansa "lynkataan julkisesti ennen kuin tällä on ollut tilaisuus todistaa syyttömyytensä". Lausunto on julkaistu myös Instagramissa.

– Puhun teille tänään äitinä, joka on järkyttynyt ja syvästi surullinen poikaani Sean Combsia vastaan ​​esitetyistä syytöksistä. On sydäntäsärkevää nähdä, ettei poikaani tuomita totuuden vuoksi, vaan valheista luodun kertomuksen perusteella, Janice aloittaa lausuntonsa.

– Kuten jokaisella ihmisellä, on minun pojallani oikeus päiväänsä oikeuden edessä, jotta hän voi jakaa vihdoin oman puolensa ja todistaakseen syyttömyytensä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Janice sanoo lausunnossaan, että hänen poikansa on tehnyt menneisyydessä virheitä ja viittaa vuoden 2016 tapahtumiin, kun Combs kohdisti väkivaltaa entiseen kumppaniinsa, muusikko Cassie Venturaan. CNN julkaisi keväällä valvontakameravideon, jossa Combs retuuttaa, potkii ja raahaa Venturaa lattialla hotellin käytävällä vuonna 2016.

Videon tultua julki Combs julkaisi Instagramissa anteeksipyynnön, jossa hän kuvaili valvontakameravideolla nähtävän käytöksensä olevan anteeksiantamatonta ja sanoi ottavansa asiasta täyden vastuun. Tätä ennen Combs on kiistänyt pahoinpidelleensä Venturaa. Ventura haastoi Combsin oikeuteen fyysisestä hyväksikäytöstä, seksikaupasta ja raiskauksesta marraskuussa 2023. Asia on nyttemmin soviteltu.

Combsin Janice-äiti sanoo lausunnossaan, ettei hänen poikansa "ole välttämättä ollut aina täysin rehellinen joistakin asioista, kuten silloin, kun tämä sanoi, ettei olisi koskaan ollut väkivaltainen entistä tyttöystäväänsä kohtaan, kun hotellin valvontakameramateriaali osoitti muuta".

– Joskus totuus ja valhe kietoutuvat niin läheisesti yhteen, että on pelottavaa myöntää yksi osa tarinaa, varsinkin, kun kyseinen totuus on normin ulkopuolella tai on liian monimutkainen uskottavaksi, Janice sanoo lausunnossaan.

– Tästä syystä uskon, että poikani siviilioikeudellinen tiimi päätti sovitella ex-tyttöystävän kanteen sen sijaan, että olisi kiistänyt sen loppuun asti, joka johti siihen, että liittovaltion hallitus käytti tätä päätöstä poikaani vastaan ​​tulkitsemalla sen syyllisyyden tunnustamiseksi, hän jatkaa.

Janice jatkaa lausuntoa toteamalla olevan tärkeää muistaa, että statuksesta huolimatta "kukaan meistä ole immuuni pelolle tai virheille".

– Se, ettei poikani ollut täysin avoin yhdestä asiasta, ei tarkoita, että hän olisi syyllinen vastenmielisiin syytöksiin ja häntä vastaan ​​nostettuihin vakaviin syytteisiin, Janice sanoo. 

Janice väittää lausunnossaan, että Combsia vastaan esitetyt syytökset olisi tehty rahan vuoksi.

– Tämä epäoikeudenmukaisuus on ollut sietämätöntä perheellemme. Kaikkein pahinta tässä koettelemuksessa on ollut seurata, miten rakas poikani riisutaan hänen ihmisarvostaan, ei sen vuoksi, mitä hän teki, vaan sen vuoksi, mitä ihmiset päättävät uskoa, Janice sanoo. 

Lausuntonsa lopussa Janice pyytää ihmisiä olemaan tuomitsematta poikaansa ennen kuin tämä on saanut kertoa oman puolensa tapahtumista. 

– Poikani ei ole hirviö, jollaisen he ovat hänestä maalailleet, ja hän ansaitsee mahdollisuuden kertoa oman puolensa. Voin vain rukoilla, että olen elossa nähdäkseni hänen kertovan totuuden ja se osoitetaan oikeaksi, hän päättää lausuntonsa.

Combsin puolustusasianajajat pyysivät taannoin, että Combs, joka odottaa oikeudenkäyntiä vankilassa, pääsisi vapaaksi 50 miljoonan dollarin takuita vastaan, mutta tuomari hylkäsi pyynnön perustellen päätöstään syytetyn vihanhallintaongelmilla sekä tämän päihdehistorialla. Lisäksi tuomari sanoi uutiskanava CNN:n mukaan, ettei ollut vakuuttunut siitä, että Combs saapuisi oikeudenkäyntiin, jos tämä olisi nyt vapautettu.

Lue myös:

    Uusimmat