Räppäri P. Diddy hävisi lähes sadan miljoonan euron seksuaalirikosoikeudenkäynnissä – ei saapunut paikalle

Räppäri-musiikkituottaja P. Diddyn, eli Sean Combsin, seksuaalirikosoikeudenkäynnissä annettiin yksipuolinen tuomio, kun Combs ei saapunut paikalle lainkaan. 

Räppäri P. Diddy, eli Sean Combs, 54, hävisi seksuaalirikosoikeudenkäynnin michiganilaista vankia Derrick Lee Cardello-Smithiä, 51, vastaan. 

Vanki syytti Combsin huumanneen hänet ja käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi juhlissa lähes 30 vuotta sitten. 

Combs määrättiin maksamaan 100 miljoonan dollarin, eli noin 91 miljoonan euron, korvaukset vangille. 

The Washington Postin mukaan tuomari määräsi Combsin maksamaan 10 miljoonaa dollaria, eli noin 9,1 miljoonaa euroa, joka kuukausi 1. lokakuuta alkaen 10 kuukauden ajan.

Tuomio annettiin Lenaween piirikunnan piirituomioistuimessa Michiganissa maanantaina 9. syyskuuta pidetyssä virtuaalisessa kuulemistilaisuudessa. 

Combs ei saapunut paikalle, joten asianomistajalle annetaan automaattisesti yksipuolinen tuomio. 

Asianomistaja voi saada yksipuolisen tuomion, kun vastaaja ei vastaa virallisesti tapaukseen tai saavu oikeuteen.

Combsin asianajaja Marc Agnifilo antoi lausunnon tuomion antamisen jälkeen. 

– Tämä mies on tuomittu rikollinen ja seksuaalinen saalistaja, joka on tuomittu 14 seksuaalisesta pahoinpitelystä ja kidnappauksesta viimeisten 26 vuoden aikana,  Agnifilo kertoi Peoplelle ja jatkoi.

– Hänen ansioluetteloonsa kuuluu nyt myös oikeuden huijaaminen vankilasta käsin, sillä herra Combs ei ole koskaan kuullut hänestä, saati että hänelle olisi koskaan toimitettu mitään haastetta. Herra Combs odottaa, että tämä tuomio hylätään nopeasti.

Oikeuden tiedot osoittavat, että Cardello-Smith, joka istuu 75 vuoden vankeusrangaistusta ensimmäisen asteen seksuaalirikos- ja kidnappaussyytteistä, jätti kanteen Combsia vastaan kesäkuussa, ja elokuussa hänelle myönnettiin väliaikainen lähestymiskielto kiisteltyä tähteä vastaan.

Detroit Metro Times kertoi, että lähestymiskielto annettiin, jotta Combs ei saisi myydä mitään omaisuutta, jota voitaisiin käyttää Cardello-Smithin mahdollisten vahinkojen korvaamiseen. 

Lehti kertoi myös, että Cardello-Smithillä on pitkä historia oikeusjärjestelmän haastamisesta oikeusjutuilla sen jälkeen, kun hän oli opettanut itselleen rikos- ja siviilioikeutta vankilassa ollessaan.

Cardello-Smith kertoi The Guardianin mukaan elokuussa pidetyssä oikeuskäsittelyssä, että Combs vieraili hänen luonaan vankilassa ja tarjosi hänelle 2,3 miljoonaa dollaria, eli noin 2,1 miljoonaa euroa, kanteen hylkäämisestä.

USA Todayn mukaan kanteessa kerrotaan, että Cardello-Smithin ja Combsin väitetään tavanneen Detroitin Holiday Inn -hotellin jälkibileissä vuonna 1997 ja menneen yksityiseen hotellihuoneeseen yhdessä kahden naisen kanssa.

Combsin väitetään koskettaneen Cardello-Smithin pakaroita, kun tämä harrasti seksiä yhden naisen kanssa, ja tarjonneen tälle juotavaa. 

Cardello-Smithin kerrotaan kertoneen valituksessa, että hän ”alkoi nukahtaa ja pyörtyä” ja myöhemmin hän heräsi ja huomasi vuotavansa verta ja kärsivänsä kivuista. 

Hän väittää tehneensä poliisiraportin tapauksen jälkeen, mutta on epäselvää, mitä siitä seurasi.

Combs on tällä hetkellä keskellä useita muitakin seksuaalirikosoikeudenkäyntejä, joissa hän on väittänyt olevansa syytön.

– Riippumatta siitä, kuinka monta oikeusjuttua nostetaan, se ei muuta sitä tosiasiaa, että herra Combs ei ole koskaan pahoinpidellyt seksuaalisesti ketään tai harjoittanut seksikauppaa, Combsin asianajaja Jonathan Davis sanoi Peoplelle maanantaina 9. syyskuuta.

– Elämme maailmassa, jossa kuka tahansa voi nostaa kanteen mistä tahansa syystä ja ilman mitään todisteita. Onneksi on olemassa oikeudenmukainen ja puolueeton oikeusprosessi totuuden selvittämiseksi, ja herra Combs luottaa siihen, että hän voittaa nämä ja muut perusteettomat väitteet oikeudessa.

Maaliskuussa 2024 liittovaltion agentit tekivät ratsian Combsin kiinteistöihin. 

Homeland Security Investigationsin edustaja kertoi Peoplelle, että kyseinen ratsia on osa meneillään olevaa tutkimusta. 

Combs listasi kotinsa myyntiin sunnuntaina 8. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat