- 1 pkt kauramurotaikinaa
- 4-5 kotimaista omenaa
- 3-4 rkl hunajaa
- 1 dl hasselpähkinöitä tai manteleita
- tuoretta tai kuivattua minttua tai vähän laventelin lehtiä tai kukkia
- 1. Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26-28 cm)pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun käsittelet omenat.
- 2. Huuhdo omenat, poista keskusta omenaporalla ja leikkaa omena lohkoiksi tai viipaleiksi. Ripottele taikinan päälle vähän minttua tai laventelia (varovasti, maku on voimakas). Lado omenaviipaleet kauniisti vuokaan.
- 3. Rouhaise pähkinät veitsellä muutamaan osaan ja ripottele omenalohkojen päälle. Liruttele pinnalle hunaja. Hunajan ja pähkinöiden asemesta voit käyttää hunajaan säilöttyjä pähkinöitä tai manteleita.
- 4. Paista 200-225 asteessa n. 30 minuuttia uunin alaritilätasolla. Lämpimän piirakan seuraksi voit tarjota vaniljalla maustettua jogurttia tai jäätelöä.
- Toim. Kati Nappa