Paine häirintäkohussa kasvoi liian suureksi: Kirittäret vapautti Petri Kaijansinkon tehtävistään

1.04015996
Petri Kaijansinkko ei jatka pelinjohtajana Kirittärissä.Elmeri Elo / AOP
Julkaistu 18.12.2021 17:08

MTV URHEILU–STT

Naisten Superpesiksessä pelaava Jyväskylän Kirittäret on vapauttanut Petri Kaijansinkon valmennus- ja pelinjohtotehtävistään.

LUE MYÖS: Petri Kaijansinkko, 54, ahdisteli nuorta pelaajaansa – pyytää anteeksi, nykyinen seura tukee valmentajaansa

Seurajohtajan tehtävistä Kaijansinkko on vapautettu toistaiseksi.

Kirittärien mukaan Kaijansinkolla ei ole edellytyksiä jatkaa seuran valmentajana tai pelinjohtajana jatkossa. Tiedotteessaan Kirittäret sanoo haluavansa taata seuran kaikille joukkueille mahdollisimman hyvät olosuhteet kilpailemiseen ja harjoitteluun.

Kaijansinkko on ollut viime päivinä häirintäkohun keskellä. Hän julkaisi tiistaina Kirittärien kotisivuilla julkisen anteeksipyynnön seksuaalisesta häirinnästä. Nuoren pelaajan häirintä tapahtui vuonna 2014, ja siitä kertoi hiljattain Urheilulehti. Jutussa ei mainittu valmentajaa nimeltä.

Kaijansinkko valmensi vuonna 2014 Raumalla.

–  Toimin silloin väärin. Syyllistyin epäasialliseen käytökseen ja varmasti myös seksuaaliseen häirintään tekstiviesteilläni. Hävettää ja kaduttaa, Kaijansinko sanoi tiistain anteeksipyynnössään.

Pesiksen häirintätapauksesta oli kirjoittanut ensimmäisen kerran silloinen A-Lehtien kustantama Urheilulehti jo vuonna 2016.

"Väärinkäytöksiä ei ole ajallaan käsitelty asianmukaisesti"

Perjantaina Ilta-Sanomissa toinen pelaaja väitti nimettömänä joutuneensa Kaijansinkon häirinnän uhriksi. Kyseessä oli naisten entinen pääsarjapelaaja, jonka mukaan häirintä tapahtui länsirannikkolaisseurassa vuosina 2008–2011. Kaijansinkko työskenteli tuolloin Porin Pesäkarhuissa. Pitkän linjan pesäpallovaikuttajaa Kaijansinkoa ei ole epäilty missään vaiheessa rikoksista.

–  Väärinkäytöksiä ei ole ajallaan käsitelty asianmukaisesti. Pesäpalloliiton selvitykset ja menettelyt vievät aikansa, ja pelaajamme joutuvat tässä sijaiskärsijöiksi. Tehtävämme on tarjota heille parhaat mahdolliset edellytykset kehittyä lajin parissa.

–  Huolehdimme, että jokainen seuran toiminnassa tietää omat oikeutensa, tunnistaa häirinnän ja voi siihen puuttua, myös nimettömänä. Puheeksi ottamisen kynnystä vaikeaksi koetuista aiheista pitää edelleen madaltaa, Kirittärien puheenjohtaja, europarlamentaarikko Henna Virkkunen sanoi seuran tiedotteessa lauantaina.

Tuoreimmat aiheesta

Pesäpallo