Paistettu made, pinaattilehikäinen ja kapris-kananmunakastike

MTV3
Julkaistu 24.01.2008 12:30(Päivitetty 28.01.2008 15:22)
  • 800 g madefilettä
  • 2 dl ruisjauhoja
  • voita paistamiseen
  • 1 rasia valmista voitaikinaa
  • 1 kanamuna
  • 1 rkl vettä
  • 200 g pinaattia
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • muskottia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl voita
  • 3 tl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • Kapris-kanamunakastike:
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 keitetty kananmuna
  • 2 tl kapriksenmarjoja
  • tuoretta persiljaa
  • 2 dl öljyä
  • 0,5 dl punaviinietikkaa (Rajamäen punaviinietikkaa)
  • suolaa ja mustapippuria

Pinaattilehikäinen: Leikkaa voitaikinasta esim. lasin avulla noin 15 cm halkaisijaltaan olevia pyöreitä paloja. Aseta palat uunipellille leivinpaperin päälle. Halutessasi voit tehdä niihin veitsellä pieniä viiltoja koristeeksi. Voitele lehikäiset munalla jossa mukana 1 rkl vettä. Paista lehikäisiä uunissa 200-asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja halkaise poikittain terävällä veitsellä.

Pese pinaatti ja ruodi se jos lehtiruoti on paksu. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuullota raaka-aineet kattilassa voissa. Lisää mukaan muskottia, suolaa ja pippuria. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja. Kaada joukkoon kerma ja anna hautua hetki koko ajan sekoittaen. Laita muhennosta lehikäisen väliin juuri ennen tarjoilua.

Kapris-kanamunakastike: Kuori kananmuna ja murskaa se haarukalla. Lisää mukaan hienonnettu kapris ja leikattua persiljaa. Lisää joukkoon kuorittu ja hienonnettu punasipuli. Lisää mukaan myös etikka. Kaada joukkoon öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Tarjoile kastike huoneenlämpöisenä.

Poista madefileistä keskiruoto. Pilko filee pikkurillin kokoisiksi suikaleiksi. Mausta suikaleet suolalla ja pippurilla. Pyörittele palat ruisjauhoissa. Paista runsaassa voissa kullanruskeiksi ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle