Kukkakaalipyree
- 100 g kukkakaalia (puolikas kukkakaali)
- 3 dl maitoa
- suolaa
- pippuria
- 1 rkl voita
Keitä kukkakaali maidossa kypsäksi. Siivilöi, soseuta tehosekoittimessa ja lisää voi. Ohenna tarvittaessa maidolla. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.
Marinoitua vihreää parsaa
- 8 tankoa vihreää parsaa
- 1 rkl valkoviini- tai siideriviinietikkaa
- 3 rkl rypsiöljy ä
Keitä parsat suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä ja jäähdytä ne nopeasti jäävedessä. Sekoita rypsiöljy ja viinietikka keskenään ja marinoi parsat kastikkeella juuri ennen tarjoilua, ettei happo muuta parsoja harmaiksi.
Paistettua kampasimpukkaa (tai siika)
- 4 kpl kampasimpukkaa à 50 g (tai siikafileetä)
- suolaa
- pippuria
- kirkastettua voita
Mausta kampasimpukat suolalla ja pippurilla. Paista kirkastetussa voissa kuumalla pannulla molemmin puolin noin 1-2 minuuttia.
Reseptit: Kati Olenius