Erilaisia paistinpannuja on tänä päivänä tarjolla valtavasti, mutta kuinka kattavista valikoimista onnistuu löytämään pannun, joka palvelee omia tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla? Täydellisen pannun valinnassa huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti sen vaatimaan huoltoon, sillä jo astianpesuaine lyhentää tiettyjen pannujen käyttöikää.
Paistinpannun materiaali sanelee hyvin pitkälle sen, miten pannua tulisi huoltaa. Tiettyjä pannuja ei koskaan saisi laittaa astianpesukoneeseen – ja tietyille paistinpannuille astianpesuaineen käyttökin on käyttöikää lyhentävä virheliike. Ota selvää, miten erilaisia pannuja tulisi käyttää ja huoltaa!
Valurautapannu
Valurautainen pannu on erityisen sopiva pihvien paistamiseen, sillä kovaakin kuumennusta kestävä valurautapannu varaa hyvin lämpöä. Valurautapannu takaa myös sen, että pihvin pinnasta tulee kauniin ruskea.
Valurautapannua tulee huoltaa hieman tavallista enemmän: pannu on tärkeää pestä aina käsin, eikä pesemiseen saa käyttää astianpesuainetta. Kuivaamisen jälkeen valurautapannun pintaan olisi myös hyvä lisätä tilkka öljyä, jotta pannun pinta pysyy kunnossa, eikä ruoka tartu siihen.
Grillipannu
Pihvien paistamiseen toinen erityisen sopiva pannu on grillipannu, jolla paistettaessa edes rasvaa ei tarvitse juurikaan lisätä pannulle, sillä pannun aaltomainen pohja auttaa siinä, ettei pihvi pala pannuun kiinni. Grillipannua käytettäessä rasva kannattaakin sivellä pannun sijaan suoraan paistettavaan lihaan, eikä kaataa pannulle, jotta pannun urat eivät mene tukkoon rasvasta.

