Kestävätkö kauppojen paistinpannut oikeasti konepesun?
Lähtökohtaisesti jo yläasteen kotitaloustunneilla opetetaan, että paistinpannun pitkäikäisyyden kannalta se kannattaisi aina pestä käsin.
Välillä kuitenkin laiskottaa ja hyvin likainen paistinpannu tekee yksinkertaisesti mieli vain lykätä astianpesukoneeseen muiden likaisten tiskien kanssa.
Markkinoilta löytyykin myös ilmoitetusti konepesun kestäviä pannuja, mutta miksi nekin silti suositellaan pesemään käsin?
Lue myös: Nämä keittiövälineet kannattaa vaihtaa uusiin mahdollisimman pian: "Voivat olla terveysriski"
Tärkeä valintakriteeri monelle
Fiskarsin ruoanlaittokategorian tuotepäällikkö Emmi Härus kertoo MTV Uutisille sähköpostitse, että monelle asiakkaalle on tärkeää pannua tai kattilaa valittaessa, voiko tuotteen pestä astianpesukoneessa.
– Vaikkakin keitto- ja paistoastiat soveltuvat astianpesukoneeseen, pesemällä tuotteet käsin (erityisesti pinnoitetut paistinpannut ja kattilat), voi pidentää tuotteiden käyttöikää, Härus sanoo.
Häruksen mukaan pannu tai kattila olisi hyvä pestä heti ruoanvalmistuksen jälkeen, mutta kuitenkin niin että antaa astian jäähtyä ja välttää suuria lämpötilavaihteluja ennen pesun aloittamista.