Treenit yhdessä poika- tai tyttöystävän kanssa – hyvä vai huono idea?
Fitnesspäiväkirjat-tähdistä jokainen seurustelee tahollaan – mutta kannattaako kumppanin kanssa suunnata salille ja treenata yhdessä? Eevi, Venla, Mari ja Nanna listasivat yhteistreenin plussat ja miinukset.
Neuvo: Kumppani voi toimia tukena
Räppäri Uniikin kanssa seurustelevalla personal trainer Eevi Teittisellä, 25, on henkilökohtaista kokemusta siitä, millaista on treenata yhdessä kumppanin kanssa.
– Siinä on omat hyvät ja huonot puolensa. Itse treenaan tehokkaammin, kun olen salilla ilman puolisoa. Kun kumppanin kanssa tehdään samoja juttuja ja liikkeitä, silloin pitää aina odottaa toista, ja tauot venyvät pitkiksi, Eevi kuvailee.
– Mutta hyvää on se, että saat sen tsempin siitä toisesta, ja tulee ylipäätään myös lähdettyä salille. Vaikka itsellä olisi se tunne, ettei jaksaisi, mutta jos toinen haluaa lähteä salille, sinäkin lähdet. Kumppani voi toimia tukena ja kannustuksena.
Neuvo: Pakaratreeniä kotona
Pienen Mila-tytön äiti, bikinifitness-kilpailija ja fitnessbloggaaaja Mari Valosaari, 33, kertoo suunnanneensa salille harmillisen vähän yhdessä miehensä Jontte Valosaaren kanssa.
– Meidän aikataulut menevät pitkälti niin, että toinen hoitaa lasta silloin, kun toinen on jossain. Me olemme kuitenkin tehneet kotona yhteisiä treenejä ja onhan se kiva, kun toinen on apuna tai tsemppaamassa, Mari hymyilee.
– Teemme kotona esimerkiksi vatsalihastreenejä, jossa toinen auttaa. Olen saanut Jonten tekemään myös pakaratreeniä nilkkapainoilla! Mari nauraa.
– Kyllä me tytötkin tykätään, että miehellä on hyvät pakarat, nainen virnistää.
Neuvo: Älkää treenatko yhdessä, jos teille tulee riitaa
Arkensa ja usein treeninsäkin Venla Savikuja, 24, jakaa avopuolisonsa, näyttelijä Markku Pullin kanssa. Mutta millaiselle ihmiselle yhteistreeni näyttelijän ja fitnessbloggaajan mielestä sopii?
– Se riippuu ihmisestä, tykkääkö treenata kumppanin kanssa. On kuitenkin todella virkistävää, jos sinulla on treenikaveri mukana, Venla pohtii.
Myös Venla uskoo, että kumppani voi auttaa ja tukea toista salitreeneissä – sekä henkisesti että fyysisesti.
– Fakta on, että jos teet kuntosalitreeniä, toinen voi varmistaa, että saat liikkeet tehtyä oikein sekä auttaa ja kannustaa viimeisissä toistossa. Silloin saat maksimaaliset tulokset, etkä lopeta silloin kun alkaa olla epämukavaa, vaan siinä kohtaa se (treeni) vasta alkaa! Epäilen, että monet lopettavat siinä vaiheessa, kun on vähän epämukavaa, Venla kuvailee.
Yhteistreeniä Venla ei suosittele niille, joiden on vaikea ottaa ohjeita ylipäätään vastaan.
– Jos toinen on paha suustaan ja sinulla menee siihen hermot, sitten yhteistreeni ei ole varmaan hyväksi – varsinkin jos teille tulee riitaa salilla! Venla nauraa.
– Mutta itsestäni on kiva, jos ystävä tai avopuoliso neuvoo miten eri tavoin liikkeitä voi tehdä. Jos suhtautuu avoimesti toisen neuvoihin, voi saada uutta tietoa.
Neuvo: On tärkeää osata kuunnella
Ryhmäliikunnan ohjaaja ja personal trainer Nanna Koivisto, 27, kertoo treenaavansa ahkerasti kihlattunsa Jere Karalahden kanssa – ja suosittelee yhteistreeniä muillekin.
– Yhteistreenaamisessa on paljon plussaa! Se, että vietätte aikaa yhdessä, toinen kannustaa toista ja saat itsekin parempia tuloksia aikaiseksi. Onhan se treenaaminen paljon mukavampaa yhdessä kuin yksin, Nanna hymyilee.
– Esimerkiksi meidän tapauksessa Jere luottaa siihen, että tiedän enemmän salihommista kuin hän. Jere kuuntelee ja ottaa nöyrästi opit vastaan.
Pariskunta treenaakin ahkerasti salilla.
– Treenaamme selkää, hauista, perussalitreeniä. Saatamme treenata samoilla painoilla – Jerellä on niin hyvä itsetunto. Voimme tehdä yhdessä vaikka pakaraliikkeitä.
Nanna muistuttaakin, että yhdessä treenaamisesta tekisi hankalaa se, jos ei pystyisi ottamaan toisen neuvoja vastaan. Pitää myös omata hyvät hermot
– Varmaan Jereäkin välillä ärsyttää, mutta ei se ainakaan sano sitä ääneen, Nanna nauraa.
Fitnesspäiväkirjat maanantaisin AVAlla klo 21.00
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.