Paloittelumurhasta elinkautiseen tuomittu pääsee vapaaksi

Murhasta tuomittu mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen 15 vuoden vankeuden jälkeen. 

Mies murhasi yhdessä toverinsa kanssa parikymppisen turkulaismiehen Vantaan Korsossa helmikuussa 2010. Miehet olivat hakanneet uhriaan teräaseella, muovisella patukalla sekä polkeneet päätä. Uhriin oli pistetty tappava määrä MDPV-muuntohuumetta. 

Myöhemmin ruumis paloiteltiin ja siirrettiin muovisäkeissä autoon, joka tuikattiin lopuksi tuleen. 

Rikoksen motiivina oli tiettävästi epäilys siitä, että uhri olisi syypää MDPV-erän häviämiseen tai pilaantumiseen.

Helsingin hovioikeus tuomitsi miehen elinkautiseen vankeuteen toukokuussa 2011.

Nämä seikat puolsivat vapauttamista

Nykyään yli viisikymppinen mies pyysi hakemuksessaan Helsingin hovioikeutta vapauttamaan hänet elinkautisesta vankeudesta ehdonalaiseen vapauteen. Miehen ensimmäisen vapauttamishakemuksen hovioikeus hylkäsi vuonna 2021. 

Hovioikeuden mukaan miehestä tehdyn riskiarvion mukaan ei ole olemassa ilmeistä vaara, että hakija vapauduttuaan syyllistyisi henkeä, terveyttä tai vapautta törkeästi loukkaavaan rikokseen.

Vapauttamista puoltaa myös se, että mies että hän on osallistunut vankilan toimintaan ja hänen rangaistusajan suunnitelmat ovat edenneet tai toteutuneet. Vapauttamisen puolesta puhuu myös muun muassa hyvä vankila-aikainen käyttäytyminen, hyvät suhteet perheeseen ja se että, miehellä on tiedossaan vakituinen työpaikka. 

Vapauttamista vastaan puhui muun muassa vankeusaikana saatu tuomio huumausaineista sekä kieltäytyminen huumausainetestistä. Nämä seikat eivät hovioikeuden mukaan estäneet miehen vapauttamista.

Mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen helmikuussa 2025. Ehdonalaisen vapauden koeaika ja jäännösrangaistus on kolme vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat