Panama-papereista tunnetun lakifirman perustajat vapautettiin syytteistä

Panama-papereista tunnetun Mossack Fonseca -lakifirman perustajat Ramon Fonseca Mora ja Jürgen Mossack on vapautettu syytteistä.

Panamalaistuomari kertoi perjantaina yhteensä 28 ihmisen vapautuneen yrityksen toimintaan liittyneistä rahanpesusyytteistä.

Panamalaistuomarin mukaan todistusaineiston keräämistä yrityksen servereiltä ei ollut tehty lainmukaisesti. Jäljelle jäänyt todistusaineisto ei tuomarin mukaan ollut riittävää toteamaan syytettyjen syyllisyyttä.

Syyttäjät olivat vaatineet perustajakaksikolle 12 vuoden vankeusrangaistusta, mikä on Panamassa maksimirangaistus rahanpesusta.

Fonseca kuoli panamalaissairaalassa toukokuussa 71-vuotiaana.

Vuonna 2016 Mossack Fonseca nousi maailmanlaajuisen huomion kohteeksi, kun yli 11 miljoonan asiakirjan tietovuoto paljasti yhtiön auttaneen raharikkaita ja yrityksiä piilottamaan omaisuuttaan veroparatiiseihin. Lakifirma auttoi asiakkaitaan esimerkiksi perustamaan veroparatiiseihin yrityksiä, joiden avulla veroja on vältelty.

Tietovuoto paljasti monien kansainvälisesti tunnettujen poliitikkojen ja julkisuuden henkilöiden yhteyksiä rahanpesuun panamalaisyrityksen kautta.

 

Lue myös:

    Uusimmat