Pannukakku on oiva jälkiruoka tai välipala. Moni on kysellyt, mikä on hyvän pannukakun salaisuus. Kyllä se varmasti on kananmunat ja riittävän kuuma paistolämpötila. Pannukakusta on monia variaatioita Pannukakku voi olla myös suolainen. Erilaiset marjat, marjahillot ja -soseet maistuvat pannukakun kera. Herkullinen marjaisa hillo syntyy valmiista hillomarjaseoksesta, jota saa pakasteena. Pannukakun voi valmistaa myös täysin luomutuotteista.
Pannukakku
4 munaa
1 l maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1-2 tl suolaa
(sokeria)
1/2-1 dl voisulaa tai öljyä
1. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää sekoittaen vuorotellen maitoa ja vehnäjauhoja. Sekoita joukkoon lopuksi suola ja rasva.
2. Kaada taikina voideltuun uunipannuun ja paista kullanruskeaksi uunissa 225 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Luomupannukakku ja luomumarjoja
3 dl luomusämpyläjauhoja
1 tl suolaa
1/2 dl luomusokeria
8 dl luomukevytmaitoa
4 luomukananmunaa
2-3 rkl luomuvoita sulatettuna
Lisäksi: luomukermavaahtoa luomumarjasekoitusta tai luomuhillomarjoista valmistettua hilloa
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita jauhot, suola ja sokeri sekä puolet maidosta tasaiseksi seokseksi. Lisää loput maidosta ja varmista, ettei taikinassa ole paakkuja.
Vatkaa lopuksi munat voisulan kanssa taikinaan. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille.
Paista uunin keskiosassa 25-30 minuuttia, kunnes taikina on hyytynyt ja pannukakku kauniin vaalean ruskea.
Tarjoa sokerilla makeutetun luomukermavaahdon ja raikkaiden luomumarjojen tai luomuhillomarjoista valmistetun mansikkahillon kanssa.
Ålands pannkaka - Ahvenanmaan pannukakku
Amerikkalaiset pannukakut