Toim. Kati Nappa
Pannukiusaus
1 pss perunasipulisuikaleita
tilkka öljyä tai juoksevaa margariinia
(pätkä purjoa)
suolaa, mustapippuria
3-4 munaa
kinkkukiusaukseen:
100-200 g palvi- tai keittokinkkua
hienonnettua persiljaa
kalakiusaukseen:
8-10 anjovisfileetä tai 6-8 perattua maustekalaa
hienonnettua tilliä
1. Lorauta isoon pannuun vähän öljyä tai juoksevaa margariinia.
2. Lisää purjosuikaleet ja perunasuikaleet.
3. Kuullota välillä sekoitellen, mausta ja peitä hetkeksi kannella kypsymisen jouduttamiseksi.
4. Lisää suikaloitu kinkku tai pienitty kala ja persilja tai tilli ja sekoita joukkoon.
5. Kun perunat ovat pehmeitä, tee lastalla 3-4 koloa ja riko varovasti koloihin kananmunat.
6. Ruoka on valmis, kun munien valkuainen on hyytynyt. Tarjoa kaaliraasteen ja leivän kera.
Kirpakka kaaliraaste
lohko kaalia
1 maustekurkku
kastike:
½ dl öljyä tai 1-2 dl kermaviiliä
ripaus suolaa, mustapippuria
raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa maun mukaan
1. Raasta kaali hyvin heinoksi ja suikaloi kurkku.
2. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada raasteen joukkoon. Anna vetäytyä kylmässä jonkin aikaa.