Pariisin Timanttiliigassa on lauantaina luvassa huikea tulostaso, sillä seuraavaksi yleisurheilun huippusarjassa on edessä finaaliviikot, ja MM-kisatkin kolkuttelevat reilun kuukauden päässä, arvioi C Moren selostaja Antero Mertaranta.
MAINOS
Koko Timanttiliiga-kausi C Morella!
Timanttiliigan Pariisin osakilpailu C More Sport 1 -kanavalla sekä cmore.fi -suoratoistopalvelussa lauantaina 24.8. kello 21.00 alkaen.
Pariisin kisa on kauden kolmanneksi viimeinen Timanttiliiga-rypistys. Zürichissä kisataan viikon päästä ensimmäiset finaalit, loput Brysselissä 6. syyskuuta.
Alla Antero Mertarannan tekemät nostot Pariisin Timanttiliiga-iltaan.
Miesten 400 metrin aidat
Norjan Karsten Warholm viilettää jälleen kerran todennäköisesti rataa 7 – ja viilettää kovaa! Hän on juossut tällä kaudella neljä aitakilpailua, ja tulosten vaihteluväli on ollut vain 0,6 sekuntia. Pohjana on Euroopan ennätys 47,12. Warholm on seuraava mies ME-haltija Kevin Youngin (46,78) ja Abderrahman Samban (46,98) lisäksi, joka tulee alittamaan 47 sekuntia. Hän ei todennäköisesti tee sitä tässä kilpailussa, mutta tulevaisuudessa kyllä. Yksi ehdokas tähän on Warholmin lisäksi Rai Benjamin.
23-vuotiaassa Warholmissa viehättää äärimmäinen itseluottamus positiivisessa mielessä. Hän juoksee kisat niin, että alusta lähdetään täysillä ja loppuun niin paljon kuin tulee.
Juttu jatkuu videon alla.
3:00
Miesten 1 500 metriä
Kun norjalaisista puhutaan, niin samaan kategoriaan on pakko liittää Ingebrigtsenin veljekset. Tässä kisassa mukana ovat 18-vuotias Jakob ja 26-vuotias Filip. Siellä alkaa afrikkalaiset tähtijuoksijat pälyillä jo ympärilleen, kun Ingebrigtsenit saapuvat estradille. On hienoa nähdä, että pohjoismaiset kestävyysjuoksijat pystyvät haastamaan afrikkalaiset, jotka ovat hallinneet matkoja 1 500 metristä eteenpäin vuosikaudet.
Hienoa on myös se, että Ingrebrigtsenit ovat monipuolisia juoksijoita. Lisäksi on mainittava erikseen Jakobin poikkeuksellinen lahjakkuus: viime kesän kaksinkertainen Euroopan mestari, tämän kauden maailman kakkosaika 1 500 metrillä (3.30,16) sekä huippukellotuksia maililla ja 5 000 metrillä.
Juttu jatkuu kuvan alla.
Miesten 200 metriä
Aina kun Noah Lyles saapuu viivalle, niin tapahtuu. Hän on yksiselitteisesti maailman paras 100 ja 200 metrin yhdistelmäjuoksija tällä hetkellä. Kakkonen on hänelle päämatka. Tällä kaudella on tullut jo kaikkien aikojen nelosaika 19,50, minkä lisäksi tilastossa on 19,72 ja 19,78. Edellisen kerran 200 metrin kymppitilastoon on juostu reilu neljä vuotta sitten (Justin Gatlin, 19,57). Lyles on Pariisin illan ehdoton pikajuoksuhelmi.
Miesten 3 000 metrin esteet
Nyt on viivalla sellainen kattaus, että kahdeksan minuutin alitus on hyvinkin mahdollista. Se on kova haamuraja, ja viime vuonna sen teki vain Soufiane El Bakkali. Hän on nytkin suurin suosikki rikkomaan rajan.
Mukana on myös yksi Euroopan kovimmista estejuoksijoista, ranskalainen Djilali Bedrani. Tämä antaa perspektiiviä Topi Raitaseen, joka on tällä hetkellä Euroopan tilaston kuudentena (8.21,47). EM-mitali on Raitaselle ensi kesänä täysin mahdollinen, joten Bedranin suoritus kiinnostaa siinäkin mielessä.