- tuoretta lahnaa fileenä - maa-artisokkia - Hera -juustoa (ruskea vuohenjuusto) - Pumpernikkeli-keksejä - 2 mandariinia - Dajm-patukka
Aki Wahlmanin ja Pasi Pärssisen menu:
Artisokkakeitto ja herajuustopallo
2 maa-artisokkaa 1 jauhoinen peruna 1 keltasipuli 1 valkosipulin kynsi 1 dl valkoviiniä 1 dl vettä 2 dl kuohukermaa 20 g voita
Pilko aineet pieneksi ja freesaa voissa. Lisää nesteet ja keitä 10 min. Soseuta ja paseeraa. Lisää joukkoon vaahdottua kermaa ja tarjoile juustopallon kanssa. Muotoile juustosta pallo, pyöräytä pintaan korppujauhoja ja kuumenna uunissa 1 min.
Lahnamureketta yrttisalaattia
200 g lahnafilettä 1 kananmuna 1 dl kuohukermaa 1 tl suolaa valkopippuria
Laita lahnapalat, suola ja pippuri ja kananmuna cutteriin ja lisää kerma koneen kokoajan käydessä. Muotoile kelmun avulla massasta karkkimainen pötkö, kypsennä vedessä tai höyryssä. Paista oliiviöljyssä väri pintaan. Lisäkkeenä yrttisalaattia.
Mesimarjakakku ja Dajm-kinuskikastike
50 g keksiä 10 g voita 1 dl joghurttia 1 dl kuohukermaa 1 dl paseerattua mesimarjaa 1/2 vaniljatangon sisus 1 Daim 1 dl kuohukermaa
Hienonna keksit, lisää joukkoon voisula ja painele vuoan pohjalle keksikerros. Vaahdota kerma ja joghurtti, lisää joukkoon marjasose. Säästä muutama kokonainen marja koristeluun. Riko Dajm-keksi, lisää joukkoon kerma, kiehauta ja siivilöi kastikkeeksi.