Peaky Blinders -tähti ajautui ongelmiin huumeiden kanssa – kuvattiin lähes tunnistamattomana Lontoossa

Peaky Blinders -sarjan Arthur Shelbyna tunnettu Paul Anderson tuomittiin tammikuussa huumeiden hallussapidosta.

Peaky Blinders -sarjassa vuosina 2013-2022 kuumakalle Arthur Shelbya näytellyt Paul Anderson, 48, on ajautunut ongelmiin lain kanssa.

Tammikuun lopulla Anderson tunnusti lontoolaisessa oikeudenkäynnissä syyllistyneensä erilaisten huumeiden, mukaan lukien crack-kokaiinin hallussapitoon, joiden hallussapidosta näyttelijä oli jäänyt kiinni edellisenä tapaninpäivänä 26. joulukuuta. Anderson tuomittiin maksamaan 1 345 punnan (noin 1 575 euron) edestä sakkoja rikkeestään. 

Brittilehdistön mukaan tapaninpäivänä lontoolaisen pubin esihenkilö oli soittanut poliisit paikalle sen jälkeen, kun tälle oli kerrottu pubin invavessasta tulleen crack-kokaiinihöyryjä sen jälkeen, kun Anderson oli käyttänyt vessaa. Kyseinen baari sijaitsee lähellä Andersonin kotia.

Poliisiraportin mukaan viranomaiset olivat tavoittaneet Andersonin nuoren miehen sekä 17-kuukautisen vauvan seurasta. Miesten hallusta löydettiin crack-kokaiinia, jauheeksi murskattua amfetamiinia, diatsepaamia sekä pregabaliinia.

Oikeudessa Andersonin asianajaja esitti tämän olevan metodinäyttelijä, joka olisi puolustuksen mukaan ollut lieventävä asiahaara. 

– Tunnistatte vastaajan hyvin intensiivisestä roolista, jota hän on esittänyt hiljattain televisiossa. Hänet tunnistetaan usein ja hän yrittää parhaansa mukaan miellyttää ohjelman faneja sujahtamalla hahmokseen, asianajaja perusteli oikeudessa. 

Puolustuksen mukaan Anderson olisi tunnistettu tapaninpäivänä hänen ollessaan pubissa ja että näyttelijä olisi yrittänyt esiintyä näille. Asianajaja totesi, että Andersonin elämäntyylin takia ihmiset antaisivat hänelle usein "kannustimia" siihen ja ettei näyttelijä olisi itse polttanut crack-kokaiinia.

– Hän on päätynyt epäonniseen asemaan ja hänen olisi pitänyt uskaltaa kieltäytyä. 

Helmikuun lopussa Anderson bongattiin Lontoossa lähes tunnistamattomana verrattuna siihen, miltä hän näytti vielä muutama vuosi aiemmin. Merkittävästi laihtuneen oloinen näyttelijä nähtiin välipalaostoksilla pukeutuneena suurikokoisiin vaatteisiin, joissa oli pieniä kuivuneita veritahroja. 

Tällä hetkellä tekeillä on Peaky Blinders -sarjaan perustuva elokuva, mutta Andersonin lakikahnausten takia sen kohtalo on tällä hetkellä yksi iso kysymysmerkki. Lähteiden mukaan Andersonin viimeisin tuomio aiheuttanee tuotannolle massiivisia ongelmia ja sillä tulee olemaan tavalla tai toisella suuri vaikutus siihen. 

Puheita on ollut esimerkiksi siihen suuntaan, että voitaisiinko Andersonin roolihahmo Arthur Shelby kirjoittaa kokonaan ulos elokuvasta, vaikka hän on yksi sen päänäyttelijöistä. Elokuvan tuotannon on ollut tarkoitus alkaa vuoden 2024 puolivälin tienoilla. 

Peaky Blinders -sarjan pääroolia esitti Cillian Murphy  birminghamilaisena jengipomona ja Arthur Shelbyn hahmon veljenä Tommy Shelbyna. Murphy on paraikaa ehdolla parhaan miespäänäyttelijän Oscar-palkinnon saajaksi roolistaan elokuvassa Oppenheimer. Sarjassa ovat olleet mukana myös muun muassa vuonna 2021 menehtynyt, Harry Potter -elokuvista tunnettu Helen McCory sekä Tom Hardy.

Andersonin oli tarkoitus näytellä Jalmari Helanderin  vuoden 2023 alussa ensi-iltansa saaneessa elokuvassa Sisu, mutta näyttelijä joutui vetäytymään projektista aikatauluongelmien vuoksi. 

Lue myös:

    Uusimmat