Pekka Jormakka myhäili – Leijonilta väkevä näyte Ruotsissa

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue jatkoi voitokkaasti kauden kolmatta EHT-turnausta, kun Tshekki kaatui Ruotsin Karlstadissa 4–2. Turnauksen avausottelussaan Sveitsin voittanut Suomi päättää turnauksen huomenna Ruotsia vastaan.

Voitto oli Suomelle ensimmäinen Tshekistä tällä EHT-kaudella, sillä niin Suomen kuin Sveitsin turnauksissa Tshekki kaatoi Leijonat. Voitto oli myös ensimmäinen jostain muusta maasta kuin Sveitsistä, sillä myös Ruotsi kukisti Leijonat kahdessa aiemmassa turnauksessa.

Arttu Hyry vei Leijonat johtoon avauserän neljännellä minuutilla, mutta negatiivista sävyä suomalaistunnelmiin toi Patrik Puistolan loukkaantuminen. Jalkaansa loukannut Puistola ei enää palannut kaukaloon ottelun mittaan.

"Oltiin heti valmiina"

Sveitsiä vastaan torstaina maalannut Eemil Erholtz jatkoi maalivirettään toisen erän alkuminuuteilla iskemällä yläkulmaan 2–0. Tshekin Jan Kovar kavensi, mutta Markus Nurmen osuma erän lopulla toi taas kahden maalin etumatkan.

Kolmannessa erässä David Kase toi Tshekin vielä tuntumaan, mutta pari minuuttia myöhemmin Hannes Björninen osui eikä Tshekin kiri enää kantanut lähelle. Suomen maalilla Lassi Lehtinen torjui 25 laukausta, kun virkaveli Simon Zajicek toisessa päässä kaukaloa pysäytti 20 vetoa.

– Aikainen peli (kello 12 paikallista aikaa), mutta oltiin heti valmiina. Kova matsi, paljon luistelua ja töiden tekemistä, mutta hyvä 60-minuuttinen, Pekka Jormakka myhäili STT:lle ottelun jälkeen.

– Huomenna sitten pelataan turnausvoitosta, täydensi kokenut Jukurit-hyökkääjä, joka hälytettiin alkuviikosta Ruotsin EHT-koitokseen muutaman poisjäännin myötä.