Leijonat kaatoi vihdoin Tshekin – Jukureille ikäviä uutisia

Tulosruutu: Leijonat kaatoi Ruotsin EHT-turnauksessa Tshekin

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue eli Leijonat jatkoi voittojen tiellä Ruotsin EHT-turnauksessa, kun se kaatoi lauantain päiväottelussa Tshekin 4–2.

Suomi oli vienyt torstaina Sveitsiä samoin luvuin 4–2.

Leijonat siirtyi Tshekki-taiston avauserässä johtoon, kun Kärppä-sentteri Arttu Hyry kiskaisi kiekon nuottaan. Maalin lisäksi Suomi ja SM-liigaseura Mikkelin Jukurit saivat avauserässä jobinpostia, kun hyökkääjä Patrik Puistola loukkasi nilkkansa kaksinkamppailutilanteen yhteydessä. Puistola poistui hetken päästä pukukopin puolelle, eikä hän palannut enää kehiin.

Leijonien johto kasvoi toisen erän alkuhetkillä (24.01), kun avausmaalin alustanut Eemil Erholtz painoi lötön ylänurkkaan.

Tshekki kavensi erän puolessa välissä Pelicans-puolustaja Toni Utusen pahan kiekonmenetyksen jälkeen. Asialla oli Jan Kovar.

Leijonat kuittasi takaiskun erän lopulla. Oliwer Kaski (HV71) heitti kiekon maalille ja Markus Nurmi (TPS) sai mailansa väliin. Osuma syntyi ylivoimalla.

Tshekki kömpi kolmannessa erässä maalin päähän, kun David Kasen sivallus painui etukulmasta sisään.

Suomi askelsi uudelleen kahden maalin karkumatkalle, kun Hannes Björnisen kaukoheitto yllätti Tshekki-vahti Simon Zajicekin totaalisesti.

Tshekki ei enää saanut kunnon kiriä käyntiin. Näin Suomi otti kauden ensimmäisen EHT-voittonsa Tshekistä loppuluvuin 4–2.

Suomi kohtaa sunnuntaina turnauksen päätösottelussa Ruotsin.