Pelastusarmeija haluaa tarjota kodin "Metsänpeikoksi" itseään kutsuvalle naiselle – jos hänet vain löydetään: "Meillä on hänelle asunto valmiina"

4:47img
Videolla Pelastusarmeijan Patas-yksikön johtaja kertoo, miten "Metsänpeikoksi" itseään kutsuvaa naista halutaan auttaa.
Julkaistu 03.01.2020 20:49
Toimittajan kuva

Tommi Kolehmainen

tommi.kolehmainen@mtv.fi

Kerroimme eilen "Metsänpeikosta", joka on jo yli vuoden ajan tunkeutunut Littoisissa ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan. Pelastusarmeija ilmoitti tänään haluavansa löytää luvattomilla visiiteillä käyvän nuoren naisen.

"Metsänpeikoksi" itseään kutsuva nuori nainen on hermostuttanut Varsinais-Suomessa Littoisten alueella asuvia jo pitkään muun muassa tunkeutumalla nukkumaan ihmisten koteihin. 

Nyt apuun on rientänyt Pelastusarmeijan tuetun asumisen Patas-yksikkö, joka tarjoaa tukea muun muassa päihde- ja mielenterveysasiakkaille.

– Haluamme tarjota hänelle apua ja oman kodin, sanoo yksikön johtaja Eija Rouvali.

– Tässä "Metsänpeikon" tapauksessa lähdettäisiin siitä, että saataisiin hänelle asunto, ja selvitettäisiin sosiaalisia ja terveydellisiä asioita: mitä tukea hän niihin tarvitsee ja autettaisiin niissä.

Lue lisää: "Metsänpeikko" on jo yli vuoden ajan tunkeutunut ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan Littoisilla – paikalliset huolissaan: "Teinipoikamme löysivät eteisestä vieraan naisen"

"Hän tarvitsee apua"

Sosiaaliviranomaiset ja poliisi tietävät naisen henkilöllisyyden, mutta siltikään hän ei ole saanut vielä apua. Rouvalia asia surettaa.

– Ei kukaan ehdoin tahdoin valitse tuollaista elämäntapaa. Hän tarvitsee apua, ja on surullista, ettei hän ole sitä vielä saanut.

Pelastusarmeija uskoo kykenevänsä tarjoamaan henkilölle apua, jota hän ei osaa itse pyytää.

– Meillä on hänelle asunto valmiina, jos me löydämme hänet ja hän suostuu ottamaan avun vastaan. Kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen. Jos hän suostuu, hän saa normaalin vuokra-asunnon. Neuvottelemme hänelle sosiaalitoimiston kanssa tukea asuntoon, hankimme huonekalut, turvaamme ravitsemuksen ja ohjaamme tarvittaessa katkolle tai vieroitushoitoon, jos sellaiselle on tarvetta, Rouvali luettelee.

Tuoreimmat aiheesta

Sosiaalipalvelut