Perhetuttu järkyttyi Vihdin veriteosta – tapasi uhriksi joutuneen pariskunnan vain muutama tunti ennen henkirikosta

MTV Uutisten haastattelema Eija Einistö piti yhteyttä Vihdin Ojakkalassa järkyttävän veriteon uhriksi joutuneeseen pariskuntaan säännöllisesti. Henkirikos surettaa rauhallisella asuinalueella.

Vihdin Ojakkalassa on keskiviikkona jopa painostavan rauhallista. Omakotitalon ulko-ovessa on nauha, jossa rakennuksen kerrotaan olevan poliisin eristämä alue. Pihalla on tummennetuin lasein varustettu sininen pakettiauto, joka kuuluu todennäköisesti poliisin tutkijoille. 

Asukkaista muistuttaa talliin pysäköity Jaguar-henkilöauto. Pihalle on tuotu kynttilä.

Omakotitalo toimi henkirikoksen näyttämönä tiistain vastaisena yönä. MTV Uutisten tietojen mukaan surmansa sai arvostettu emeritusprofessori Raimo Kantola, 69. Hänen vaimonsa on sairaalahoidossa. 

Epäiltynä tekoon on MTV Uutisten tietojen mukaan perheen 27-vuotias adoptiopoika. Poliisin kiinniottama mies asui MTV Uutisten tietojen mukaan vanhempiensa kanssa samassa osoitteessa. Hänellä on takanaan rikoshistoriaa, kuten ryöstö ja pahoinpitely. Nyt taposta ja tapon yrityksestä epäilty mies oli MTV Uutisten tietojen mukaan lapsuudessaan koulukiusattu. 

Mies on myöntänyt teot poliisikuulusteluissa.

Perheen tunteva Eija Einistö on järkyttynyt tapahtuneesta. Hän sai tietää veriteosta sosiaalisen median välityksellä.

– Somessa kävi vilkas keskustelu. Ensimmäisenä tuli mieleen tämä perhe, koska tiedän missä he asuvat.

Aktiivisia hyväntekijöitä

Eija Einistö ja veriteon kohteena ollut pariskunta ovat olleet Vihdissä aktiivisia Ukraina-auttajia. 

– Rouvan ja hänen miehensä näin viimeksi maanantaina iltapäivällä.

Epäilty henkirikos tapahtui pariskunnan kotona myöhemmin illalla hieman kello 21 jälkeen.

 – Todella raskaalta tuntuu ihan sydämessä asti, koska tunnen heidät henkilökohtaisesti. Olemme nähneet pari kertaa viikossa säännöllisesti. Tämä tuli yllätyksenä.

Einistön tytär perheineen asuu aivan rikospaikan vieressä. Poliisi on kuullut tytärtä, mutta ei Einistöä. Einistö itse asuu seitsemän kilometrin päässä tapahtumapaikasta. 

Henkirikos herätti huomiota rauhallisessa ja lapsiperheiden suosimassa Ojakkalassa, sillä tapahtumapaikalla oli maanantai-iltana useita poliiseja, ambulansseja ja lääkärihelikopteri.

Kaupunkiin raskaita ajatuksia pakoon

Läheisen omakotitalon pihalla Toini Väyrynen kerää omenoita puusta auringonpaisteessa. Väyrynen on veriteosta kauhuissaan.

– Onhan tämä hirveää. Olin tapahtuma-aikaan jo nukkumassa.

Omakotitalo on Väyrysen kesäpaikka. Väyrysen tytär on kehottanut äitiään lähtemään kaupunkiasuntoon, jotta naapurin raskaat tapahtumat eivät pyörisi mielessä.

– En tuntenut henkilökohtaisesti perhettä. Naapurilta kuulin sitten myöhemmin tapahtuneesta.

Lue myös:

    Uusimmat