Kotitekoinen sima on parhaimmillaan viikon jälkeen pullotuksesta. Parhaalta sima maistuu sokeristen munkkien kanssa.
Herkullinen sima
8 l vettä
2 - 3 sitruunaa
1/2 kg fariinisokeria
1/2 kg sokeria
1/4 tl tuorehiivaa
Pirkka rusinoita
Vaihe 1
Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehut. Pane kuoret ja sokerit 10 litran sankoon.
Vaihe 2
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Mikäli haluat tummempaa simaa käytä ainoastaan fariinisokeria (1 kg). Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehut. Lisää haaleaan seokseen hiiva.
Vaihe 3
Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sima valmistuu noin viikossa viileässä paikassa, huoneenlämmössä se valmistuu noin kolmessa päivässä.
Vaihe 4
Säilytä sima viileässä paikassa ja käytä noin viikon kuluessa
(MTV3)