Perinteisen siman valmistusohje:
- Laita sokerit isoon kulhoon tai talousämpäriin. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä puristettu sitruunamehu joukkoon. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen.
- Anna käydä huoneenlämmössä noin 24 tuntia.
- Laita hyvin pestyihin tai kuumennettuihin pulloihin ripaus sokeria pohjalle ja muutama rusina per pullo. Muista, että suljte pullojen korkit vain löyhästi, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa.
- Viileässä sima valmistuu noin viikossa. Huoneenlämmössä aikaa kuluu noin 3 päivää. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
- Huom! Kun rusinat nousevat pintaan, sima alkaa olla valmis.
Vinkki! Voit lisätä nesteeseen alkuvaiheessa myös hyvin pestyn sitruunan, limen tai appelsiinin raastettuja kuorilastuja. Käytä mieluiten luomuhedelmiä.