Kesäviikonloppuisin Radio Novalla äänessä oleva toimittaja Pertti Salovaara nauttii takkahuoneessa olevasta lepotuolista. Niitäkin täytyy olla kaksin kappalein perhesovun säilyttämiseksi. Kansanedustajaksi ensimmäisellä yrittämällä päässeellä Salovaaralla olisi Remontti-Reiskalle pitkä lista hommia, sillä omakotitalossa riittää aina töitä.Nimi: Pertti Salovaara
Ikä: 32
Perheen koko:Minä, vaimo Elina ja 2 v 7 kk vanha Rosina-tyttönen. Taloa vahtii 15-vuotias Julli-kissa. Hän on entinen uros.
Unelmakoti:Talo, jossa asun.
Mikä kotona ärsyttää:Se, kun "joku" jättää keittiön kaapin ovet auki haettuaan sieltä jotain.
Rakkain huonekalu:Takkahuoneen lepotuoli. Niitä täytyy olla kaksi, muutoin ei perhesopu säily.
Mieluisin paikka kotona:Takkahuone. Siellä on kirjoja, hieno maisema ja takka talvi-iltoja varten.
Kodin parhaat värit:Antiikin vihreä, auringonlaskun oranssi ja vanha sininen.
Mihin käyttäisit remonttireiskaa?Aluksi hän voisi tehdä leikkimökille kunnon perustuksen. Sitten pitäisi tapiseerata ainakin yksi huone ja WC tulisi laatoittaa. Siinä noin aluksi. Kun nämä on tehty, annetaan lisää tehtäviä. Vanhasta talosta työ ei lopu koskaan, talo ei ole koskaan täysin valmis.
Eniten käyttämäsi ruoanlaittoväline:Iso ja raskas paistinpannu. Teen hyvin paljon ruokaa ja lähes kaikki alkaa sillä, että kuullotetaan paljon sipulia voissa, paitsi kana rakuunaviinietikassa.
Miltä kotonasi tuoksuu?Puulta ja omenalta. Vaimo käyttää huuhteluainetta, joka tuoksuu omenalle.
Siivousvinkkisi:Tilaa juhlapyhien alla siivooja osuuskunnasta tai muusta vastaavasta. Maksaa vähemmän kuin ravintolailta ja muutamassa tunnissa ammatti-ihminen saa enemmän aikaiseksi kuin koko perhe päivässä.
Pakkomielteesi pyykinkäsittelyssä:Minulla ei ole pakkomielteitä. Jos sellainen havaitaan, hankkiudun siitä kiireesti eroon.
Lempiruokasi:Kanaa rakuunaviinietikassa.
Juomasuosituksesi:Ranskalainen luomupunaviini Chateau Pech-Latt
Paras reseptisi:No, se rakuunaviinietikkakana. Laitan ruskistetun kanan paistumaan rakuuna-viinietikka-tomaatti-valkoviini-sinappi-valkosipulikastikkeeseen. Lisäksi hyppysellinen sokeria pyöristämään etikan makua. Kun kana on kypsää hurautan soosin tasaiseksi tehosekoittimella ja sekoitan kerman joukkoon ja a vot! Se on siinä. Niin hyvää, että taivas astuu askeleen lähemmäksi.
Pirjo Hilakari
Uusimmat
-
14:14
Poliisi ampui miestä Tampereella – Syyttäjälaitokselta lisätietoa
-
14:11
HIFK näytti yllätyshankinnalle ovea
-
13:54
Jenni Alexandrovan poika 15 vuotta – suloiset lapsuuskuvat julki
-
13:50
Suomen perinneruoka säikäytti NHL-tähden – "Se oli hämmentävää"
-
13:44
Suora lähetys pian: Stubb kertoo, mitä puhunut Kiinan kanssa Venäjästä ja Pohjois-Koreasta
-
13:38
Syy suomalaiskauppojen salaattisekasortoon selvisi: "On tämä sellainen saakelin show"
-
13:38
Järisyttäviä kulissipaljastuksia: Näin varma Vinicius Junior oli Ballon d'Orin voitosta
-
13:30
Poliisi tutkii: Taksikuski ryösti asiakkaan, pahoinpiteli ja ajoi päältä Vantaalla – epäilty yhä karussa
-
13:07
Virolta nootti Venäjälle
-
13:02
Uusi yritys: Tuskaiselta Ilvekseltä taas peliliike SM-liigassa
-
13:01
Venäjä ärähti Suomen takavarikoista – Kreml uhkailee oikeustoimilla
-
12:33
Kuulapyssyn kanssa liikkunut mies aiheutti poliisitehtävän Oulussa
-
12:24
Terrafame aloittaa muutosneuvottelut – koskevat yli 800 työntekijää
-
12:17
Kertoivatko Leijonien valinnat totuuden Liigasta? Antti Pennanen löi pöytään kovia lukemia
-
12:12
Vaasan Sport isossa ahdingossa: "Tarvitaan puoli miljoonaa euroa"
-
12:10
Stubbilta heti suora viesti Kiinalle – Xi nosti esiin yllättävän asian suomalaisista
-
12:04
Helsingin hovioikeus kumosi Kulmunin entisen avustajan petostuomion
-
11:55
Anna Puu ja Jukka Immonen viettivät merkkipäiväänsä – artisti jakoi herttaisen postauksen: "Joka päivä valitsen sinut"
-
11:53
Kysely: Suomen venäjänkielisistä yli joka kymmenes hyväksyy Venäjän sotatoimet Ukrainassa – lähes puolet kieltäytyi vastaamasta
-
11:46
Joukkoliikenteen lipunhintoihin reilu korotus Helsingin seudulla
-
Lataa lisää